Hrvatska

SABOR: 'Samo novi izbori mogu vratiti optimizam i nadu u bolju budućnost'

Luka Bebić: Ne želim biti prorok, no Sabor će preživjeti sve probleme.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović poručio je u ponedjeljak u Hrvatskom saboru da bi jedino novi izbori mogli vratiti optimizam i nadu u bolju budućnost.


 "Tužan sam jer ovo što danas imamo u Hrvatskom saboru vjerojatno nitko prije 26 godina nije mogao misliti: da ćemo se ponovno boriti za ljudska prava, da će biti ugrožena prava nacionalnih manjina, novinara i civilnog društva. Hrvatska zaista može bolje i zaslužuje bolje. Sve što se događa u vladajućoj većini razlog je da što prije izađemo na nove izbore, da Hrvatskoj vratimo optimizam i nadu u bolju budućnost", poručio je Jovanović nakon svečane sjednice Hrvatskog sabora.

 

Na pitanje zašto na sjednicu nije nije došao i šef SDP-a Zoran Milanović, Jovanović je odgovorio da ne zna. "Ja nisam vidio tko je sve u sabornici", dodao je.


 Ministrica Juretić: Ministri i dalje rade svoj posao


 Milivoj Špika (BUZ) novinarima je pak poručio kako će biti "ili nova parlamentarna većina ili novi izbori". "Trećeg nema", uvjeren je Špika.


 HDZ-ova ministrica u Vladi Bernardica Juretić mišljenja je da se sukob na relaciji dvojice potpredsjednika Vlade ipak ne odražava značajno na rad ministara.


 "Koliko znam, svi mi ministri radimo svoj posao. Mislim da su svi dovoljno odgovorni i nastavljamo raditi posao zbog kojeg smo tu. Zasad nemam nikakvih problema", rekla je novinarima.


Luka Bebić: Ne želim biti prorok, no Sabor će preživjeti sve probleme


 Upitan hoće li ovom saborskom sazivu današnja svečana sjednica u povodu Dana Sabora biti prva i zadnja, bivši predsjednik Sabora Luka Bebić rekao je kako ne želi biti prorok.


 "Ne želim prorokovati takvo nešto, ne želim biti prorok u bilo čemu, pogotovo ne želim biti, što se kaže, zloguki prorok. Međutim, uvjeren sam da će Sabor, kao što je to kroz cijelu svoju povijest, preživjeti sve tegobe i probleme i da će nadživjeti i završiti svoj mandat koji mu je povjerio hrvatski narod i građani", rekao je Bebić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko jovanović, vlada, sabor, luka bebić