Tehnologija

PROMET: HAK: Magla u Lici i na A1 između Male Kapele i Svetog Roka

Dvosmjerno se vozi zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i tunela Sveti Rok, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK), iz kojega upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


 Dvosmjerno se vozi zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani.


 Za sav promet zatvorene su ceste:


- DC1 u Krapini (obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec)


- DC2 Podravska magistrale (DC2) u Virovitici (kružni tok "Billa"). Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama


- DC29 na dionici između Marije Bistrice i Kašine. Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto


- D50 u Gospiću, dio Ulice 9. Gardijske brigade HV i Bilajske ulice. Obilazak je gradskim prometnicama – Jasikovačka ulica i Vukovarska ulica. (do 10.srpnja)


- spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju


- od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama) lokalna cesta LC59139 na križanju sa magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split (do 1.kolovoza). 


 Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko pet kolničkih traka, a ne preko deset redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, osobito vikendima, pa iz HAK-a mole korisnike za razumijevanje. Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 tona.


 Trajekti i katamarani plove redovito uz pojačan priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, autocesta, hak