Tehnologija

HAK: A1 od Sv. Roka do Posedarja otvorena za osobna vozila u oba smjera

A zbog olujne bure za sav promet zatvoreni su Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Piše: PolitikaPlus

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za osobna vozila u oba smjera, a z bog olujne bure za sav promet zatvoreni su  Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

 

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

 

Hrvastki autoklub (HAK) savjetuje vozačima da ukoliko je moguće odgode putovanja prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti. Vozače koji su krenuli na put upozoravamo na dugotrajnije putovanje i brojne poteškoće u prometu uzrokovane nepovoljnim vremenskim uvjetima i velikom gustoćom prometa. Prema vremenskoj prognozi jaka do olujna bura se očekuje i tijekom subote.

 

Vozi se usporeno, uz zastoje, u kolonama i uz čekanja: u smjeru Splita na A1 između Zagreba i Karlovca; kod odmorišta Vukova Gorica, te kod čvorova: Novigrad i Bosiljevo, na čvorovima Gospić, Gornja Ploča, Sveti Rok (A1) prema Splitu 41 km. U smjeru Zagreba na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina i Jankomira prema čvoru Lučko oko 2 km, čvor Zadar II 9 km, na autocesti A7 na naplati Rupa i čvor Sveta Helena (A4) oko 1 km.

 

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona kojom se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 3 km, a na naplati Umag oko 1 km. Na tunelu Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 2,5km .

 

Upozorava se da se  na obilaznim cestama DC25, DC50, DC27, DC522 prema Karlobagu, Udbini, Gračacu, Obrovcu i obratno vozi susporeno, u kolonama, uz zastoje.

 

Pojačan je promet na: zagrebačkoj obilaznici u smjeru čvora Lučko, A1 od Zagreba prema Bosiljeva, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru Zagreba; A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A7 između GP Rupa i čvora Diračje te u smjeru otoka Krka, na čvoru Matulji prema Istri/Opatiji, riječkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu u smjeru Rijeke te prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija; na Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, Krčkom mostu u oba smjera, na cestama u Istri; prilazima turističkih središta na obali, osobito između Senja i Karlobaga, te na prilazima Rijeci, Zadru, Splitu, Trogiru, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

 

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Dalmaciji, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

 

Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t bit danas do 14 sati i u nedjelju, 17. srpnja, od 12 do 23 sata. Zabrana prometa bit će na sljedećim državnim cestama: DC8 (Jadranska magistrala) DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj). Zabrane nema na autocestama niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

 

Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: na ulasku: Macelj; Metković, Rupa, a na izlasku: Bajakovo i Stara Gradiška.

 

Zbog olujnog vjetra u prekidu su trajektne linije Prizna - Žigljen; Makarska - Sumartin te katamaranske linije: Novalja - Rab - Rijeka i Mali Lošinj - Cres - Rijeka.

 

Kamataran na liniji Split-Bol-Jelsa polvit će na relaciji Stari Grad-Bol-Split.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak, a1