Tehnologija

HAK: Stanje na cestama: Jednim trakom kod čvora Kraljevački Novaki

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici. Ima je i na autocesti A1 kod mosta Gacka.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb kod čvora Kraljevečki Novaki, u smjeru Varaždina, vozi se jednim trakom, zbog prometne nezgode, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski auto klub (HAK).


Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici. Ima je i na autocesti A1 kod mosta Gacka. Na većini ostalih cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Tijekom dana pojačan promet se očekuje na većini cesta u priobalju pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Dvosmjerno se vozi, zbog radova, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).


Za sav promet zatvorene su ceste: Podravska magistrala (DC2) u Virovitici, obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama; DC29 između Marije Bistrice i Kašine uz obilazak:DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto; D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici, od 19. do 28. srpnja; spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju; županijska cesta ŽC5167 Udbina-Donji Lapac (19. srpnja). Obilazak: ŽC5169 Bjelopolje-DC1 Donji Lapac; lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza). 


Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.


Od 16 do 21 sat za sav promet bit će zatvoren granični prijelaz Gunja/Brčko, zbog razminiranja.


Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak