A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/P/POLICIJA-JAPAN.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Napad u Japanu: 19 mrtvih i 25 ranjenih u napadu na kliniku | Politika+
Svijet

TOKIO: Napad u Japanu: 19 mrtvih i 25 ranjenih u napadu na kliniku

Ja sam to učinio, rekao je policiji Satoshi Uematsu. "Bolje je da osobe s fizičkim i psihičkim poteškoćama nestanu s ovog svijeta", objasnio je.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dvadesetšestogodišnji muškarac je u ustanovi za hendikepirane osobe nedaleko od Tokija u noći na utorak ubio najmanje 19 i ranio 25 osoba, izvijestili su lokalni mediji. 

 

Napadač je uhićen nakon što se sam dovezao u mjesnu policijsku postaju, predao se i priznao napad, piše agencija Kyodo.

 

"Ja sam to učinio", rekao je policiji Satoshi Uematsu. "Bolje je da osobe s fizičkim i psihičkim poteškoćama nestanu s ovog svijeta", objasnio je. Dvadeset ozlijeđenih teško je ranjeno, piše agencija Kyodo, pozivajući se na lokalne vlasti. 

 

U video snimci vide se brojna vozila hitne pomoći pred zgradom u kojoj je počinjen zločin u gradu Sagamihari, pedesetak kilometara zapadno od Tokija.

 

Uematsu se, po pisanju japanskih medija, zalagao za eutanaziju teško hendikepiranih osoba, pa tako i štićenika ustanove, o čemu je u veljači uputio pismo donjem domu japanskog parlamenta. 

 

Policija je izvijestila kako im je napadač priznao da je bivši zaposlenik ustanove u kojoj je smješteno ukupno 149 osoba u dobi između 19 i 75 godina.  Ustanovu u kojoj su smještene osobe s raznim fizičkim i psihičkim poteškoćama izgradila je lokalna uprava, prenosi televizija NHK. 

 

Policija još istražuje motiv njegova zločina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nož, japan, invalidi