Tehnologija

STANJE U PROMETU: Kolnici mokri u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, magla u Gorskome kotaru i Lici

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima - ulazak: Bregana, Macelj, izlazak: Bajakovo, kolona je oko jedan kilometar.

Piše: PolitikaPlus

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru i Lici, te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Ravna Gora, na mostu Bajer i na autocesti A1 između Gospića i tunela Sveti Rok, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

 

Na Istarskom ipsilonu između čvorova Rogovići i Lupoglav normaliziran je promet nakon prometne nesreće.Zbog radova na sanaciji ograde, u zoni čvora Jankomir, na zagrebačkoj obilaznici (autocesti A3), promet teče uz ograničenje brzine od 60 km/h.

 

Dvosmjerno se vozi, zbog radova, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).

 

Za sav promet zatvorene su ceste: DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama; DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto; most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin), D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja); spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju i lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza).

 

Do 30. srpnja svakodnevno od 7 do 12 prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad (ŽC3258) zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

 

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima - ulazak: Bregana, Macelj, izlazak: Bajakovo, kolona je oko jedan kilometar. Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko pet kolničkih traka, a ne preko deset redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima. Granični prijelaz Harmica sa Slovenijom otvoren je za vozila do 7,5 tona.

 

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET