Kultura

DRUGO IZDANJE: Brač Film Festival ove godine održava se od 11. do 13. kolovoza

Jutarnji sati rezervirani su za najmlađe - prikazat će se tri filma i te će se projekcije održavati u Narodnoj knjižnici.

Piše: PolitikaPlus/Hina

S izabranim ostvarenjima recentne svjetske filmske produkcije od 11. do 13. kolovoza u Supetru na otoku Braču održat će se drugo izdanje Brač Film Festivala, koji svojim programom upotpunjuje kulturnu manifestaciju "Supetarsko lito".

 

Za glavni program priređene su projekcije  filmova za djecu te kratkometražni i dugometražni program, a za popratni izložbe, radionice i glazbeni program. Jutarnji sati rezervirani su za najmlađe - prikazat će se tri filma i te će se projekcije održavati u Narodnoj knjižnici.

 

Ove su godine na programu "Operacija Arktik", norveški film prikazan u službenoj selekciji Sundance Kids progama, animirani francuski "Phantom Boy", prikazan na ovogodišnjem Animafestu, te nagrađivani nizozemski "Pozdrav od Mikea", koji je imao više od sto tisuća gledatelja.

 

Dugometražni program održava se u večernjim terminima u ljetnom kinu Supetar, a otvara ga film Dalibora Matanića, "Zvizdan", koji je, među ostalim,  osvojio i nagradu na prestižnom Canneskom filmskom festivalu.

 

Drugu večer prikazat će se turski film "Mustang" redateljice Deniz Gamze Erguven, koji je bio nominiran za Oscara, dok će festival zatvoriti u Veneciji nagrađena srpsko-hrvatska koprodukcija, "Ničije dijete" Vuka Ršumovića.

 

Kratkometražni filmski program održat će se u amfiteatru Waterman Resorta, s uratcima studenata filmskih akademija iz cijele regije.

 

U sklopu festivala u Galeriji "Supetarskog lita" otvorit će se izložba "Muzička kutija" akademske slikarice Ivane Puljić, na kojoj ta splitska umjetnica predstavlja tehniku slikanja voskom.

 

Brač Film Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Supetra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Turističke zajednice Grada Supetra.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

film, brač