Tehnologija

INFO: HAK o stanju na cestama: Vrlo gust promet na A1 prema moru

Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, osobito na dionici između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, osobito na dionici između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora; mjestimice se vozi usporeno, no bez zastoja. Na naplati Lučko u oba je smjera promet pojačan, ali nema dužih čekanja, izvijestio je Hrvatski autoklub u 9,10 sati.


Pojačan je promet i na ostalim važnijim cestovnim pravcima: na A1 na dionicama Bosiljevo-Otočac te tunel Sveti Rok- Zadar 2 u smjeru Splita, a na dionici Gospić- tunel Sveti Rok u oba smjera; na A2 Zagreb-Macelj, povremeno u oba smjera; na A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, u smjeru Lipovca; na A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba; na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Trogir-Split-Omiš-Makarska; na riječkoj obilaznici; na A7 Sveti Kuzam-Šmrika; na čvoru Matulji (A7) te brzoj cesti prema tunelu Učka; povremeno na Krčkom mostu i otoku Krku. Na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te povremeno kod tunela Učka u smjeru Rijeke


Vozi se usporeno u kolonama te uz čekanja na A3 Bregana-Lipovac pred GP Bajakovo na izlazu iz zemlje u koloni od oko 3 km.


.Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima. Ulazak: Metković (1 sat), Zaton Doli (1 sat), Rupa, Aržano, Gornji Brgat (40 min), Vinjani Donji i Gornji, Nova Sela, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Goričan. Izlazak: Bajakovo (3 km), Klek (izlazak 40 min do 1 sat), Macelj, Kaštel, Plovanija, Pasjak;

◾oba smjera: Karasovići.


Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak