Tehnologija

HAK: Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik

Vozi se usporeno u kolonama te uz povremene zastoje i čekanja.

Piše: PolitikaPlus/Hina
Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, osobito na dionici između Zagreba i Karlovca u oba smjera, a pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima.

Vozi se usporeno u kolonama te uz povremene zastoje i čekanja: na naplati Lučko, na izlazu prema Zagrebu, oko kilometar, na autocesti A2 Zagreb-Macelj na NP Trakošćan prema GP Macelj oko 1,5 km (povremeno se zatvara tunel Frukov Krč), na A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlazu iz zemlje oko 2-3 km. Na graničnim prijelazima Tovarnik i Ilok nema dužih čekanja, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 17 sati.

Pojačan je promet i na ostalim važnijim cestovnim pravcima: A2 Zagreb-Macelj, povremeno u oba smjera, A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, u smjeru Lipovca, A4 Goričan-Zagreb u oba smjera, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Trogir-Split-Omiš-Makarska, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici u oba smjera, A7 GP Rupa-Diračje te Sveti Kuzam-Šmrika u oba smjera, Krčkom mostu i otoku Krku, osobito na izlazu prema kopnu, na čvoru Matulji (A7) te brzoj cesti prema tunelu Učka, Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te prema tunelu Učka u smjeru Rijeke, DC44 Lupoglav-Buzet i DC66 Opatija-Lovran-Mošćenićka Draga.

Na državnoj cesti DC1 Zagreb-Karlovac-Korenica-Gračac promet je povremeno pojačan, no vozi se bez zastoja.

Zbog prometne nezgode na Jadranskoj magistrali kod mjesta Zaton Doli vozi se otežano uz fizičku regulaciju prometne policije.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas (31. srpnja) je do 23 sati. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima: ulazak - Zaton Doli, Slavonski Brod, Županja (40 min), Jasenovac, Maljevac (30 min), Ličko Petrovo Selo; izlazak: Bajakovo (2-3 km), Klek, Stara Gradiška, oba smjera: Kaštel, Rupa, Metković (ulaz 1 sat), Karasovići, Macelj (izlaz 45 min).

Na GP- ima Tovarnik i Ilok nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu, Pagu te u trajektnim lukama Rijeka, Zadar i Split te povremeno s otoka prema kopnu uz povremena čekanja na ukrcaj vozila.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak