Tehnologija

HAK: Slobodno, ali uz ograničenje brzine između Sv. Roka i Posedarja

Zbog olujnih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine na 40 kilometara na sat.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Od 6,15 otvorena je dionica autoceste A1 između Svetog Roka i Posedarja za sva vozila. Zbog olujnih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine na 40 kilometara na sat, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub. 


Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (od 4,40 sati); Paški most (od 4,30 sati).


Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Orehovica i Šmrika promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).


Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Orehovice i tunela Tuhobić te na mostu Rječina, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.


Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Zbog vrlo gustog prometa i kiše na autocesti A1 vozi se usporeno između Zagreba i Bosiljeva te na pojedinim dionicama kroz Liku u smjeru mora.


Na naplati Lučko u oba smjera, te naplati Demerje nema dužih čekanja.


Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz zemlje kolona vozila je oko 2 km.


Promet je pojačan i na:A2 Zagreb-Macelj (u smjeru Zagreba); A3 Bregana-Lipovac (u smjeru istoka); A4 Zagreb-Goričan (u smjeru Zagreba); A6 Rijeka-Zagreb; na Istarskom ipsilonu; A7 kod čvora Šmrika te dionici GP Rupa-Diračje; zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te Jadranskoj magistrali (DC8).


Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t danas je do 14 sati, a bit će i u nedjelju, 7. kolovoza od 12 do 23 sata. Na autocestama niti na DC1 nema zabrana.


U prekidu su katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka i Rijeka-Cres-Mali Lošinj.


Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u trajektnim lukama Rijeka, Zadar i Split.


Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima: ulaz: Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa, Bregana, Macelj, Nova Sela, Metković te izlaz: Karasovići, Zaton Doli; oba smjera: Bajakovo (izlazak oko 2 km).


Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak