Sport

RIO DE JANEIRO: Francuzu na olimpijskim igrama za vrijeme borbe ispao mobitel

Francuski mačevalac Enzo Lefort sve je šokirao kada mu je za vrijeme borbe protiv Nijemca Petera Joppicha na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru ispao mobitel.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Francuski mačevalac Enzo Lefort sve je šokirao kada mu je za vrijeme borbe protiv Nijemca Petera Joppicha na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru ispao mobitel.

 

Lefort je držao mobitel u džepu i za vrijeme jedne akcije aparat mu je ispao. Jedan od najboljih francuskih floretaša podigao je mobitel, predao ga svom treneru i nastavio borbu. Na njegovu nesreću sve su snimile tv kamere.

 

Lefortu pametni telefon nije pomogao jer je izgubio 13-15. Mladi Francuz je 2014. godine osvojio zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji na SP-u u Kazanu, a ujedno je i dvostruki europski prvak u momčadskoj konkurenciji.

 

Francuski mediji nagađaju kako je Lefort u dvorani 'lovio' Pokemone.

 

Naime, aplikacija Pokemon Go koja je osvojila svijet stigla je i u Rijo. Aplikacija je početkom srpnja lansirana u SAD-u, Australiji i Novom Zelandu, a potom u više od 30 država svijeta. Na popisu zemalja nije bilo Brazila, međutim nakon silnih prosvjeda sportaša na društvenim mrežama, 'Pokemoni su stigli u Rijo'.

 

To je možda i najbolje shvatio 'zlatni' japanski gimnastičar Kohei Uchimura koji je potrošio čak 5,000 dolara zbog Pokemona. Japanac je očito zaboravioo da je u roamingu pa ga je lov na virtualna bića koštao oko 38,000 kuna. 

 

Uchimura je jedan od najboljih gimnastičara svih vremena. U Riju je već osvojio jedno zlato i to u momčadskom natjecanju, a iz Londona ima zlato u višeboju. Na svjetskim prvenstvima je osvojio deset zlatnih medalja.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

olimpijeske igre, mobitel