Sport

IZBORNIK: 'Glavno je da su se momci borili i pokazali kako se igra za Hrvatsku'

Nakon ove utakmice možemo samo rasti, samo treba imati vjere u sebe.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon ove utakmice možemo samo rasti, samo treba imati vjere u sebe, kazao je izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić nakon pobjede nad Argentinom (27-26). 


"Točno je da smo imali sreće i svakako je točno da ovu utakmicu nije bilo lako za gledati, ali ovaj turnir je proces u kojem mi možemo samo biti bolji. Protiv Katara sam preuzeo odgovornost za poraz, a s Argentinom smo imali i malo sreće, no to je sport, negdje izgubite, a negdje dobijete. Glavno je da su se momci borili i pokazali kako se igra za Hrvatsku. Sada nam slijede klasici s Danskom i Francuskom, te ćemo nakon tih utakmica znati na čemu smo. Ako dobijemo Dansku već smo praktički u četvrtfinalu", kazao je Babić, koji je probao neuobičajenu varijantu sa sedam igrača u polju bez vratara. 


"Slažem se, nije se pokazalo uspješno, ali to ne znači da u sljedećoj utakmici to neće funkcionirati". 


Domagoj Duvnjak je zabio pobjednički sedmerac devet sekunda prije kraja. 


"Ja obično ne pucam sedmerce, ali se dogodilo da oni koji pucaju na ovoj utakmici nisu bili pravi, što se i događa u ovakvoj utakmici kada igrate s ekipama protiv Argentine. Trener mi je deset minuta prije kraja rekao da ja pucam sedmerce, Što se tiče moje igre spreman sam i imam svježinu, ali me šut ne ide. No imam snage i to me veseli. Vjerujem da ćemo protiv Danaca već vidjeti pravu Hrvatsku", kazao je Duvnjak.


"Ova pobjeda će nam dati podsticaj i samopouzdanje koje smo izgubili porazom protiv Katra. Naša obrana 6-0 nije funkcionirala, jer su nas probijali, ali je bilo puno bolje s 5-1. Ipak se u našoj igri još osjeća grč, i mi možemo daleko, daleko bolje. Što turnir bude odmicao, vjerujem da ćemo rasti", kazao je Marko Kopljar. 


Dvoboj Hrvatske i Argentine igrao se u nogometnoj atmosferi jer je, pored 2000 Argentinaca i možda desetak Hrvata, u dvorani bila i skupina od 100-tinjak vatrenih Brazilaca, koji su zdušno bodrili našu reprezentaciju i navijali protiv svojih velikih sportskih suparnika. Ti brazilski navijači su čak naučili i poklič "U boj, u boj...", pa se izostanak naših navijača nije ni osjetio.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, oi, rukomet, argentina