Hrvatska

IZBORNE LISTE: Furio Radin nije imao prave obrasce, mora doći još jednom

Radin je, doznaje se u DIP-u, donio dijelom nove, a dijelom stare, odnosno obrasce s parlamentarnih izbora iz studenoga.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kandidat za zastupnika talijanske nacionalne manjine Furio Radin morat će još jednom doći u Državno izborno povjerenstvo (DIP) kako bi predao svoju kandidaturu jer u petak, naime, nije imao 'prave' obrasce.


Radin je, doznaje se u DIP-u, donio dijelom nove, a dijelom stare, odnosno obrasce s parlamentranih izbora iz studenoga, pa će, želi li da mu kandidatura bude 'ispravna' morati doći s novim obrascima, a ima rok do subote u ponoć.


Očito je, kažu, previdio nedavni poziv Povjerenstva da se u postupku kandidiranja za rujanske izbore ne koriste lanjski, nego obrasci s oznakom 2016. 


Radin novinarima to nije spominjao, rekao da će za vrijeme izbora objaviti svoj "sporazum", odnosno program s uvjetima pod kojima je spreman na suradnju s vladajućima kako bi se, kaže, izbjegle priče o trgovini. Ističe i da nije nužno da zastupnici manjina budu s vladajućim, odnosno da "trče za onima na vlasti". 


"Bio sam šest mjeseci prošlog manadata u oporbi, ako treba bit ću opet, jer nije nužno da zastupnici manjina trče za onima na vlasti. Mogu biti u oporbi, moraju nas početi tretirati kao politički faktor, a do sada nije bilo tako", rekao je Radin i poručio da s vladajućima nema trgovine, već samo pregovora na osnovi jasnih programa od kojih manjine očekuju da postanu dio vladinih programa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IZBORNE LISTE, FURIO RADIN, IZBORI