Tehnologija

STANJE U PROMETU: Zbog prometne nezgode na A1 u smjeru mora vozi se otežano

Zbog jakog vjetra na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Piše: PolitikaPlus

Zbog prometne nezgode na autocesti A1 između čvorova Jastrebarsko i Karlovac kod odmorišta Draganić u smjeru mora vozi se otežano, a kolona koja se kreće duga je oko 8 km pa HAK vozače molim za strpljenje.

 

Pojačan je promet na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru mora; A2 Zagreb-Macelj u oba smjera; A3 Bregana-Lipovac u oba smjera; A7 GP Rupa-Diračje na NP Rupa u smjeru Zagreba i kod čvora Matulji u smjeru Istre.

 

Zabilježene su sljedeće kolone vozila: na A1 oko 8 km između Jastrebarskog i odmorišta Draganić u smjeru mora (zbog prometne nezgode); kod naplatnih postaja Rupa (A7) oko 1 km u smjeru Zagreba.

 

Povodom blagdana Velike Gospe zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će u subotu, 13. kolovoza, od 4 do 14 sati, u nedjelju, 14. kolovoza, od 12 do 23 sata te u ponedjeljak, 15. kolovoza na sam blagdan Velike Gospe od 14 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

 

Zbog jakog vjetra na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h (autocesta je otvorena za sve skupine vozila).Otvorena je dionica državne ceste DC29 između Laza i Marije Bistrice.

 

Za sav promet zatvorene su ceste: DC2 u Virovitici, Vukovarska i Bilogorska ulica. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama; most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin). DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini).


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak promet, ceste