Hrvatska

PRIJATELJI: Gotovina podržao Krstičevića: Pročitajte SMS koji mu je poslao

'Ti si svoju odanost dokazao u presudnim godinama.'

Piše: PolitikaPlus

Nositelj HDZ-ove liste u X. izbornoj jedinici Damir Krstičević u utorak je, prilikom susreta kandidata te liste s braniteljima u Splitu, poručio kako se HDZ konsolidirao te da nije "razbijena vojska", a zauzeo se i za suzbijanje "veza i klijentelizma" ponajprije u svojoj stranci.


"Neki su mislili da ćemo biti razbijeni ali konsolidirali smo se, nismo razbijena vojska," rekao je Krstičević. Pri tomu je dodao kako je za predsjednika HDZ izabran Andrej Plenković čovjek koji ima "širinu i sposobnost", odnosno moderan  čovjek i političar.


Krstičević se zauzeo za, kako je rekao, istrjebljenje "veza i klijentelizma", ponajprije u vlastitim odnosno HDZ-ovim redovima.


"HDZ će našu državu s Plenkovićem urediti da bude bolja. Naše društvo treba biti pravednije, da uspjeh ovisi o radu, a ne o vezama i klijentelizmu što treba suzbiti, prvo u HDZ-u, a onda i dalje," istaknuo je Krstičević.


Rekao je i kako je HDZ za predstojeće prijevremene parlamentarne izbore osvježio svoje liste tako da su od ukupno 11 izbornih jedinica u sedam njih novi nositelji dok Zoran Milanović, kako je rekao, na izbore ide s istom ekipom i s istim programom.


"Puno je ekonomista na našim listama, jer je gospodarstvo ključno. Treba smanjiti javni dug i podići kreditni rejting na investicijsku razinu. Ako to napravimo, kamate padaju i možemo uštedjeti i tri milijarde kuna, a planiramo i cjelovitu poreznu reformu", kazao je Krstičević prilikom druženja HDZ-ovih kandidata u X. izbornoj s braniteljima.


Krstičević je spomenuo i medijsku kampanju u kojoj se, kaže, pokušava baciti ljaga na njegovo ime.


"U politici ima svega, razumijem ljude koji se u nju ne žele miješati. Imam svoj dosje, mediji se bave time, posebice izvješće SIS-a, tvrde da sam napao Vukovar. Od svih kandidata mene spominju", kazao je. Dodao je pri tomu kako nije ni prvi ni zadnji koji se mora s time boriti.


"Zvao me general Gotovina i ustvrdili smo da nam slijedi borba istinom," poručio je Krstičević.


Gotovinin SMS podrške


U međuvremenu, doznali smo da je general Gotovina Krstičeviću poslao i SMS poruku kojom mu je dao podršku. U nastavku poruku prenosimo u cijelosti.


Dragi Damire,


Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti. Pobjedom smo izborili slobodu, neovisnost i sigurnost Hrvatske. Zato je, kao u svim demokratski uređenim društvima, zaštita operacija i ljudi iz Domovinskog rata od olakih objeda za potrebe dnevne politike u ingerenciji institucija koje brinu o nacionalnoj sigurnosti.


Ti si svoju odanost dokazao u presudnim godinama.


Tvoj put od vojnika do ratnog zapovjednika jedne od najslavnijih postrojbi Hrvatske vojske, 4. gardijske brigade, bio je čestit i uzoran.


Misiju obrane domovine, zajedno sa svim postrojbama hrvatskih oružanih snaga izvršili smo vojnički, časno i dostojanstveno. Zajedno smo stvorili pretpostavku za demokratski razvoj društva i države. Ponosan sam na naše vrijeme i sve naše ljude.


Živimo uspravno s vjerom u sutra.


Uz pozdrav,

Tvoj,

Ante Gotovina

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jna, ante gotovina, damir krstičević