Tehnologija

PROMET: HAK: Pojačan promet u priobalju i na cestama prema moru

Zbog prometne nezgode na 44.km autoceste A1 Rijeka-Zagreb, u smjeru Rijeke, između čvorova Jastrebarsko i Novigrad, vozi se usporeno jednim trakom u koloni dugoj oko 15 km.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pojačan je promet u priobalju, kao i na cestama u smjeru mora, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj (DC8) magistrali, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, na cestama u Istri, na prilazima turističkim središtima na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te na graničnim prijelazima. Na ulasku na autocestu A1 u Lučkom za sada nema dužih čekenja, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub. 


Zbog prometne nezgode na 44.km autoceste A1 Rijeka-Zagreb, u smjeru Rijeke, između čvorova Jastrebarsko i Novigrad, vozi se usporeno jednim trakom u koloni dugoj oko 15 km.


 Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na autocesti A1, između tunela Mala Kapela i tunela Sveti Rok, te na mostu Gacka i na autocesti A3 između Križa i Nove Gradiške. 


 Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulasku - Bajakovo, Karasovići, Klek, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Rupa; na izlasku -  Macelj, Zaton Doli;  u oba smjera: Bregana, Metković.


 Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.


  Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.


 U subotu 27. kolovoza, u povratnom putovanju u liniji Molat - Zverinac - Sestrunj - Zadar trajekt će isploviti iz luke Molat u 16 sati umjesto u 15 sati.


Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

autocesta, promet