A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/MILANOVIC-STANIMIROVIC.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Sramotno je grliti Vojislava Stanimirovića koji je s četnicima odigrao monstruoznu ulogu u ratu | Politika+
Hrvatska

UDRUGA DR. ANTE STARČEVIĆ: Sramotno je grliti Vojislava Stanimirovića koji je s četnicima odigrao monstruoznu ulogu u ratu

Naprosto ne vidim razloga da se ljubakam s Tomom Grobarom i Vučićem - rekao je Zoran Milanović. I Vojislav Stanimirović je zajedno s četnicima vrlo aktivno sudjelovao...

Piše: PolitikaPlus

Zoran Milanović je ponovno kritizirao sadašnje vodstvo Srbije. Rekao je kako je nakon pristojnog, uljuđenog borca za srbijanske interese Borisa Tadića; na vlast došla ekipa koja je u ratu odigrala monstruoznu ulogu. Poručio je kako s takvim ljudima ne možebiti prijatelj te da neće s njima razgovarati bude li hrvatski premijer.


„Naprosto ne vidim razloga da se ljubakam s Tomom Grobarom i Vučićem“ - rekao je Zoran Milanović. I Vojislav Stanimirović je zajedno s četnicima vrlo aktivno sudjelovao u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku, kao pripadnik pričuvnog sastava tzv. JNA na dužnosti „komandata saniteta i organizatora zdravstvene zaštite zapadnog Srema“ 1991. godine.


Slavica Popović, jedna od oštećenika i svjedok u sudskom postupku za počinjeni ratni zločin u Tovarniku, na Županijskom sudu u Vukovaru 12. srpnja 2011. godine pred sucem i Sudskim vijećem pod prisegom je posvjedočila, kako je nekoliko dana skrivala ranjenog supruga Marijana zajedno sa svekrvom. „Onda je došao Vojislav Stanimirović i njihova milicija po njega i odveli ga. Poslije smo doznali da je ubijen 7. listopada 1991. i zakopan na njivi prema Šidu. Danima nakon što je Marijan odveden, dr. Ljeposava Stanimirović mi je govorila kako je moj suprug u Mitrovici i da se oporavlja, a u to vrijeme već je bio ubijen.“ – svjedoči Slavica Popović.


Stanimirović je bio nadležan svojoj supruzi, dr. Ljeposavi Stanimirović i dr. Draganu Martinoviću, koji su u listopadu i studenom 1991. godine, kako bi zataškali pokolj u Tovarniku, izdavali lažne potvrde o načinu smrti barbarski ubijenih mještana bez pregleda tijela ubijenih. Istražujući ratni zločin i prateći suđenje postoji osnovana sumnja da su Stanimirović i njegova supruga u svojstvu svjedoka 2011. godine, dali lažne iskaze u postupku koji se vodi na Županijskom sudu u Vukovaru za ratni zločin počinjen u Tovarniku.


Vojislav Stanimirović, kao komandant saniteta i organizator zdravstva za Srijem, osobno, u uniformi tzv. JNA i pod oružjem došao se uvjeriti u uspjeh akcije pražnjenja vukovarske bolnice i odvođenja ranjenika na Ovčaru, 20. studenog 1991. godine u popodnevnim satima.


Ranjenici u vukovarskoj bolnici i „Borovo Commercu“ bili su u njegovoj nadležnosti. Novinarka Karolina Vidović Krišto i povjesničar Josip Jurčević su Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, u srpnju 2013. godine, podnijeli kaznenu prijavu zbog kaznenih djela protiv čovječnosti i međunarodnog prava protiv Vojislava Stanimirovića, a slučaj je preuzeo zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak.

 

Za Udrugu dr. Ante Starčević - Tovarnik

Antun Ivanković, predsjednik


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TOVARNIK, STANIMIROVIĆ