Kultura

NAJAVA: Filmovi s Vukovar Film Festivala u Tuškancu od 5. do 8. rujna

Mali vukovarski ciklus u Zagrebu otvara film "Rat" Tobiasa Lindholma, danski kandidat za Oscara.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačko kino Tuškanac ugostit će od 5. do 8. rujna izabrane filmove s nedavno završenog, 10. Vukovar Film Festivala - ratnu dramu "Rat", dramu "Kolonija", talijansku kriminalističku dramu Suburra te poljsku dramu "Sjedinjene države ljubavi".


 Mali vukovarski ciklus u Zagrebu otvara film "Rat" Tobiasa Lindholma, danski kandidat za Oscara o nerazjašnjenom ratnom zločinu danskog zapovjednika vojne postrojbe u Afganistanu.


 Drugi samostalni igrani film redatelja koji se već pokazao stručnjakom za anatomiju ljudske psihe pod pritiskom okoline. "To je beskompromisna studija nerazjašnjenog ratnog zločina koja uvlači gledatelja u um Clausa Pedersena, predvodnika vojne postrojbe u Afganistanu", stoji u najavi Hrvatskog filmskog saveza.


 "Iako u suštini pošten i brižan, Claus će se u žaru borbe naći na tankoj granici između principa i protokola te donijeti odluku kojom će spasiti svoje vojnike, ali će ostaviti teške posljedice za njega i njegovu obitelj", dodaje se.


 Film "Kolonija" redatelja Floriana Gallenbergera, nastao u koprodukciji Njemačke, Luksemburga i Francuske, utemeljena je na istinitim događajima iz Čilea s početka sedamdesetih godina.


 Prikazuje se očajnička potraga mlade žene za dečkom kojeg su oteli i nasilno odveli u ozloglašenu Koloniju Dignidad, sektu iz koje nitko nikad nije pobjegao. U glavnoj ulozi je Emma Watson.


 "Suburra" je nagrađivana mračna talijanska kriminalistička drama u režiji Stefana Sollime, smještena u zloglasno predgrađe Rima. Gangster poznat kao Samurai dokove Rima želi pretvoriti u novi Las Vegas, a u ostvarenje zajedničkog cilja uključeni su država, Vatikan i mafija.


 Kao posljednji prikazat će se poljski film "Sjedinjene države ljubavi Tomasza Wasilewskog, koja prati drame četiriju, naizgled, sretnih žena koje osjećaju da je došlo vrijeme da promijene živote i izbore se za sreću.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tuškanac, Vukovar Film Festival, film