Turizam

STVARNO VELIKA BUNDEVA: Divovske bundeve od 420 kilograma na izložbi u Tovarniku

Na neslužbenom natjecanju u najdužoj tikvi prvo mjesto osvojio je Ivan Udovičić iz Beravaca s dužinom od 186 centimetara.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Tovarniku je ovog vikenda održan Festivala voćnih rakija, likera i pekmeza i Međunarodna izložbe bundeva i tikava, a pobjedničke bundeve težile su 420 kilograma, izvijestili su u ponedjelja organizatori.

Na  Međunarodnoj izložbi natjecalo se 12 bundevara, no dvije su bundeve bile jednako teške i  podijelile su prvo mjesto -  Ivica Ribarić iz Čeminca uzgojio je bundevu od 420 kilograma, kao i Milan Desnica iz Savinog Sela (Vojvodina), također 420 kg, dok je treći bio Nemanja Tmušić iz Savinog Sela koji je uzgojio bundevu tešku 360 kg.

Na neslužbenom natjecanju u najdužoj tikvi prvo mjesto osvojio je Ivan Udovičić iz Beravaca s dužinom od 186 centimetara.

Tovarnikom se ovog vikenda širio i miris pekmeza, likera, graha, jer su održani 11. Festival voćnih rakija, likera i pekmeza i i 2. Grahijada, na kojoj je sudjelovalo 19 ekipa, a prvo mjesto osvojila je Anđelka Bujanić iz Vinkovaca, druga je Đurđica Šarić iz Nuštra, a treća je bila tovarnička Lovačka udruga Vepar.

Događanja u Tovarniku zajednički su organizirali Općinsko vijeće Tovarnik i Vukovarsko-srijemska županija, a manifestaciju je otvorio župan Božo Galić, koji je i obišao sve štandove, izvijestio je Antun Ivanković iz Odbora za provedbu Festivala.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srijem, festival voćnihj rakija, bundeve, tovarnik