Hrvatska

BORIS RAŠETA: Hasanbegovićeva struja su 'tigrovi od papira'

Piše: PolitikaPlus/N1

Naslove dnevnih novina u Novom danu N1 televizije komentirao je Boris Rašeta, novinar i kolumnist 24sata i Expressa.

Rašeta ja komentirao događanja oko Ministarstva kulture i Nine Obuljen Koržinek. "Očito da je ovdje riječ o odvagivanju snaga unutar HDZ-a. Zahtjevi su to jedne skupine ljudi, slično kao što smo imali skupinu koja ne želi Hasanbegovića za ministra. Po mojoj procjeni, ako Plenković odustane od Nine Obuljen, bit će to znak da je popustio desnici", kazao je Rašeta.

Hvalio je moguću ministricu. "Nina Obuljen dolazi iz HAVC-a koji generira najveću produkciju u regiji, ali to je i važno područje kulturne hegemonije u koje je desnica zadnjih godina ušla. Na tom pitanju će se vidjeti koliko će Plenković ići protiv struje onih okupljenih oko Hasanbegovića, a to nije ni brojna ni homogena skupina, to je 5-6 ljudi, oni su tigrovi od papira koji samo proizvode veliku buku", komentirao je Rašeta. Ako se uplaši njihovog otpora, kako li će se tek snaći pred većim pritiscima, poput sindikalnih zahtjeva, arbitraže za Inu, s bankama...

Smatra da odnos Andreja Plenkovića i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović nije idiličan. "Prije bih to opisao kao jednu vrstu ljubomore i lagane netrpeljivosti, nego velike ljubavi. Grabar Kitarović do sada nije napravila niti jednu veliku grešku, ali niti jedan veliki potez koji bi se pamtio", kazao je Rašeta. Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, ZLATKO HASANBEGOVIĆ, boris rašeta, NOVI DAN N1