Hrvatska

BIJELA KAPICA ČEKA: Može li Milanović podnijeti da ne šefuje SDP-u?

Milanović i Grčić u Tirani su se sastali i s albanskim premijerom i čelnikom Socijalističke partije Albanije Edijem Ramom, ali i s još nekim albanskim političarima.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

"Zoran Milanović ostavio je dubok trag u SDP-u u ovih deset godina i zaista nema nikakve šanse da se bilo tko u SDP-u 'preko noći' odrekne njega i svega onoga što je u stranci dobroga donio. Poručio je to nakon izborne konvencije splitskog SDP-a Branko Grčić. A sličnu izjavu, također iz Splita, dao je i jedan od kandidata za novog šefa SDP-a Ranko Ostojić", piše Večernji list.

Dio SDP-ovaca je zaljubljen u Milanovića. "Koliko god je u modi kriviti ga za sve što se dogodilo, da se i ovaj put kandidirao za šefa stranke, dobio bi 40 posto – kaže nam jedan član Predsjedništva SDP-a. Uvjeren je, a njegovo mišljenje dijele i neki drugi iz vrha stranke s kojima smo razgovarali, da će za Milanovića u SDP-u mjesta doista i biti, no mnogo će toga ovisiti i o njemu samome."

Milanovića izgleda čeka posao u Albaniji "U Tiranu otputovao i Branko Grčić, bivši ministar i potpredsjednik Vlade te Milanovićev bliski suradnik. Prema našim informacijama, Milanović i Grčić u Tirani su se sastali i s albanskim premijerom i čelnikom Socijalističke partije Albanije Edijem Ramom, ali i s još nekim albanskim političarima. S obzirom na to da su u Albaniji iduće godine i parlamentarni izbori te da Albanija ima status zemlje kandidata za ulazak u Europsku uniju, ali još uvijek nije otvorila pregovore, Milanovićevo iskustvo kao premijera zemlje koja je članica EU svakako ne treba odbaciti." Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, Branko Grčić, zoran milanović, albanija