Hrvatska

MILIJAN BRKIĆ: Siguran sam da će Vlada uskoro izgledati jako 'desna'

Zar mislite da bismo moji kolege Krstičević, Medved, Prgomet, Đakić, Anušić, Culej, drugi zastupnici i ja kao jedan od dragovoljaca Domovinskog rata podržali i dr. Obuljen za ministricu da smo imali konkretan podatak da je učinila bilo što nečasno u svom dosadašnjem radu?

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

"Je li se HDZ ovakvim kadroviranjem sada nagnuo više ulijevo, pitaju se mnogi. Zanima ih pogotovo što o tome misli zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić, koji je postao i potpredsjednik Hrvatskog sabora. Upravo to što Brkića nema u izvršnoj vlasti navodi mnoge na zaključak kako ga je Plenković “sklonio” u Sabor. No Brkić, kojeg u HDZ-u i javnosti smatraju liderom desne, državotvorne struje u stranci, drži ljestve Plenkoviću", piše današnji Večernjak.

Milijan Brkić ne vidi problem s novom ministricom kulture "Slažem se s onima koji tvrde da je dr. Obuljen Koržinek potpuna suprotnost dr. Hasanbegoviću, uistinu su u pravu, ali jedino utoliko što je ona dama, odnosno žena,  a Zlatko gospodin, odnosno muškarac, ha-ha. Svaki ministar u Vladi RH iz redova HDZ-a provodi HDZ-ov, a ne neki svoj program."

Štoviše, Brkić tvrdi da ima široku podršku. "Zar mislite da bismo moji kolege Krstičević, Medved, Prgomet, Đakić, Anušić, Culej, drugi zastupnici i ja kao jedan od dragovoljaca Domovinskog rata podržali i dr. Obuljen za ministricu da smo imali konkretan podatak da je učinila bilo što nečasno u svom dosadašnjem radu? Na kraju i sam je dr.  Hasanbegović rekao da ne osporava prijedlog mandatara da dr. Obuljen bude izabrana za dužnost ministra kulture."   

HDZ je za potpredsjednika Sabora i dalje desna stranka. "Naravno da su onima koji sebe pozicioniraju na desnoj strani političkog spektra važna i svjetonazorska pitanja, ali kao što su nekada državotvorcima  najvažnija pitanja bila obrana i oslobađanje države, zatim čuvanje digniteta Domovinskog rata…, danas je to gospodarski rast, energetska neovisnost, radna mjesta, zaštita nacionalnih interesa u Ini, zaustavljanje egzodusa mladih, očuvanje naše kulture, identiteta, jezika, potpora Hrvatima u BiH i Hrvatima u Srbiji i Crnoj Gori te aktivno uključivanje iseljeništva. Siguran sam da će im Plenkovićeva Vlada uskoro po tim pitanjima izgledati jako 'desna'." Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milijan brkić, sabor, nova vlada, Nina Obuljen Koržinek, hdz, ZLATKO HASANBEGOVIĆ