Hrvatska

GORAN MARIĆ: Nikad se više neće dogoditi da se neka tvrtka proda na telefonskoj sjednici Vlade, kao što je bilo s Končarom

Zar vam ja sličim na čovjeka koji prijeti? Uostalom, nije Vlada željomat da razgovaramo o željama ministara. Vlada odlučuje je li joj neko ministarstvo potrebno ili nije. Meni ministarstvo nije potrebno niti sam podnio ostavku.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

"Kada se činilo da će i Vlada Andreja Plenkovića dobiti neslavnog rekordera, a čak bi se i staž u Banskim dvorima u dan poklopio s onim nesretnog ministra Mije Crnoje, jučer poslije 12 sati ipak se rasplelo da Goran Marić ostaje ministar u Vladi HDZ-a i Mosta", piše Večernjak.

Priča o ostavci je izmišljena. "– Zar vam ja sličim na čovjeka koji prijeti? Uostalom, nije Vlada željomat da razgovaramo o željama ministara. Vlada odlučuje je li joj neko ministarstvo potrebno ili nije. Meni ministarstvo nije potrebno niti sam podnio ostavku – rekao nam je jučer Goran Marić. On tvrdi da, suprotno informacijama koje su kolale medijima, preksinoć nije bio na sastanku s Plenkovićem niti je prijetio ostavkom. Opravdavao se da je jučer cijelo vrijeme bio na sastancima i da nije ni pročitao što je o njemu objavljeno, pa to nije ni stigao demantirati ranije. Ali je zato u Banske dvore ušao na stražnji ulaz jer su novinari i prije sastanka u Vladi čekali odgovor je li ministar ili nije."

Slijedi transformacija u ministarstvo "– DUUDI će se transformirati u ministarstvo, što ne znači da je loše radio, ali nužna je politika upravljanja državnom imovinom. Upravo zbog izostanka politike upravljanja imovinom DUUDI nije mogao napraviti sve što je trebao. Jedna od najvećih prepreka u upravljanju imovinom i stavljanju imovine u funkciju Državno je odvjetništvo koje je u nekim predmetima prerevno, a u nekima pretromo. Zato ću uspostaviti novi model suradnje s DORH-om kako bi se stvari pomaknule s mrtve točke – rekao nam je jučer Marić. Imao je potrebu naglasiti da on, suprotno javnoj percepciji, nije protivnik privatizacije državne imovine."

Marić najavljuje promjene. "– Ali nikada se više neće dogoditi da se neka tvrtka, kao što je bio slučaj s Končarom, prodaje na telefonskoj sjednici Vlade – poručio je Marić. Unatoč svemu posve je jasno da je Marić na neki način doveo Plenkovića pred zid, a vjerojatno i zaprijetio ostavkom ako ministarstvo državne imovine Vladi nije potrebno jer je od trenutka formiranja Vlade jasno govorio da u Banske dvore ne ide ako će biti ministar bez portfelja." Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DUUDI, goran marić, nova VLADA, državna imovina