Turizam

ZADAR: Ministar Cappelli najavio povoljne kredite za rekategorizaciju

U sklopu posjeta Zadarskoj županiji Cappelli je razgovarao s predstavnicima zadarske gradske uprave i lokalne turističke zajednice o projektima i planovima za iduću sezonu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar turizma Gari Capelli u srijedu je na Forumu obiteljskog smještaja u Zadru najavio povoljne kredite HBOR-a za rekategorizaciju.

Ti bi krediti trebali startati za mjesec-dva, a bili bi do 200.000 kuna, s kamatom od tri do četiri posto. Njima bi se, među ostalim, potaknulo kupovanje hrvatskih proizvoda pri opremanju i uređenju apartmana.

Cilj rekategorizacije je podizanje kvalitete obiteljskog smještaja na četiri i pet zvjezdica, na čemu radi poseban stručni tim Ministarstva turizma, rekao je Cappelli.

"Želimo omogućiti ljudima koji imaju dvije ili tri zvjezdice da povoljnim kreditiranjem podignu kvalitetu obiteljskog smještaja, jer je razlika u apartmanima koji se danas kategoriziraju od onih koji su se ocjenjivali prije desetak godina. Sada se želi dati mogućnost svima da povoljno ulože u obiteljski smještaj i podignu kvalitetu", rekao je.

Izvijestio je da je u pripremi CRO kartica namijenjena domaćim turistima koji bi uz njenu pomoć po povoljnim uvjetima putovali Hrvatskom, posebno kontinentalnim krajevima.

U sklopu posjeta Zadarskoj županiji Cappelli je razgovarao s predstavnicima zadarske gradske uprave i lokalne turističke zajednice o projektima i planovima za iduću sezonu.

"Cilj nam je produžiti turističku sezonu u svim destinacijama, po mogućnosti na cijelu godinu i time potaknuti sigurnost cjelogodišnjeg zapošljavanja u turizmu, nasuprot sezonskog", naglasio je Cappelli te rekao kako će poduprijeti inicijativu produženja sezone letenja u Zračnoj luci Zadar.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta upoznao ga je s projektom gradnje putničkog terminala u Gaženici i uređenjem Kneževe palače. Razgovarali su i o gradnji Turističko-informativnog centra, koji bi trebao biti u funkciji od travnja 2017. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZADARSKA ŽUPANIJA, zadar, ministarstvo turizma, Gari Cappelli, krediti, hbor