Sport

DAVIS CUP: Čilić umjesto Škugora, Del Potro umjesto Pelle

Čilić je u hrvatskom paru zamijenio Franka Škugora, dok je Del Potro ušao u argentinski par umjesto Guida Pelle.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kako se i očekivalo, izbornici teniskih reprezentacija Hrvatske i Argentine Željko Krajan i Daniel Orsanic na dan odigravanja susreta parova u finalu Davis Cupa promijenili su postave koje su nominirali na ždrijebu u četvrtak, pa će tako od 15 sati u Areni Zagreb za Hrvatsku nastupiti Marin Čilić i Ivan Dodig, a za Argentinu Juan Martin del Potro i Leonardo Mayer.  

Čilić je u hrvatskom paru zamijenio Franka Škugora, dok je Del Potro ušao u argentinski par umjesto Guida Pelle.

Nakon prvoga dana finala rezultat je 1-1. Marin Čilić je doveo Hrvatsku u vodstvo 6-3, 7-5, 3-6, 1-6, 6-2 pobjedom protiv Federica Delbonisa, dok je Del Potro donio prvi bod Argentini svladavši Ivu Karlovića sa 6-4, 6-7 (6), 6-3, 7-5.

Posljednjeg dana finala, u nedjelju od 14 sati igrat će prvi igrači reprezentacija, Marin Čilić i Juan Martin Del Potro, a nakon njih u mogućem odlučujućem petom susretu snage će odmjeriti Ivo Karlović i Federico Delbonis.

Pobjednik Davis Cupa postat će reprezentacija koja prva ostvari tri boda.

Hrvatska je osvojila Davis Cup 2005. godine u svom jedinom dosadašnjem nastupu u finalu, dok je Argentina dosada četiri puta igrala u finalu (1981, 2006, 2008 i 2011) i sva je četiri puta gubila.