Hrvatska

BERNARDIĆ: Pozvao je Vladu da kaže što Europska komisija zahtijeva i koji su joj idući potezi kad je riječ o Ini

Bačić je pozdravio SDP-ov interes za Inu, ali je prigovorio da Bernardić nije odolio prozivati bivše vlade HDZ-a zbog slučajeva s Inom. No kad se već u to upustio, onda je trebao kazati...

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski sabor nastavio je sjednicu zahtjevima za stankom koju je zbog sisačke rafinerije, Ine i energetskog stanja u Hrvatskoj zatražio SDP, a zbog sisačke rafinerije HDZ.


Nakon stanke predsjednik SDP-a Davor Bernardić govorio je o potrebi zaštite naftne kompanije Ine jer je ona strateška kompanija te je pozvao da se o Ini ne strančari. Pozvao je Vladu da kaže što Europska komisija zahtijeva i koji su joj idući potezi kad je riječ o Ini. Energetska neovisnost i opskrba hranom dva su bitna stupa u Hrvatskoj, kazao je.

Bačić je pozdravio SDP-ov interes za Inu, ali je prigovorio da Bernardić nije odolio prozivati bivše vlade HDZ-a zbog slučajeva s Inom. No kad se već u to upustio, onda je trebao kazati i kako to da je prema natječaju iz 2002. godine, kada je MOL stekao pravo na 25% Ine, istodobno dobio i upravljačka prava, poručio je Bačić.  

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta Martina Dalića nakon stanke je kazala je da se zakonom o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova osigurava važan mehanizam za zaštitu prava potrošača te osigurava mogućnost da potrošači brže i jeftinije realiziraju svoja prava kada imaju prigovor na kvalitetu proizvoda.

Aletarnativno rješavanje sporova ima dugu tradiciju u Hrvatskoj, i to pred sudovima časti Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore, rekla je Dalić. Ovim se zakonom, među ostalim, propisuju kriteriji na temelju kojih će se odrediti tijela koja će imati pravo provoditi alternativno rješavanje potrošačkih sporova, dodala je.  

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

INA, DAVOR BERNARDIĆ, SABOR, HDZ