Tvrtke

BOŽO PETROV: Dogovor o budućnosti Ine je zajednički

'Zajedno smo se dogovorili premijer i ja o budućim planovima za Inu. Rezultat arbitraže nije povoljan za Hrvatsku, ali mi idemo u otkup i preuzimanje većinskog udjela u toj strateškoj kompaniji. Most se uvijek zalagao za zaštitu Ine.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u subotu navečer da je dogovor o budućim planovima za Inu nakon za Hrvatsku nepovoljne odluke arbitraže u Ženevi zajednički i da se Most uvijek zalagao za zaštitu Ine.

"Zajedno smo se dogovorili premijer i ja o budućim planovima za Inu. Rezultat arbitraže nije povoljan za Hrvatsku, ali mi idemo u otkup i preuzimanje većinskog udjela u toj strateškoj kompaniji. Most se uvijek zalagao za zaštitu Ine", kazao je Božo Petrov za Dnevnik N1 televizije.

"Ova odluka nije donesena u 10 sekundi, mi smo odavno razgovarali kao partneri u Vladi. Danas smo potvrdili da je to najbolji smjer za Hrvatsku, a svi ostali detalji bit će objavljeni naknadno. Bitno je sada pripremiti sve aktivnosti, a o svemu ćemo javnost obavijestiti naknadno. Pitanje je na temelju kakvih dokaza je sud donio ovakvu odluku", kazao je Petrov za N1 nakon što je večeras premijer Plenković izviejstio javnsot da će, nakon obavijesti o rezultatu arbitraže, Hrvatska otkupiti cjelokupni MOL-ov udio u Ini po modelu kojim se neće povećati javni dug.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mađarska, MOL, ina, sabor, most, božo petrov