Zdravlje

POZIV NA DONIRANJE: Smanjene zalihe negativnih krvnih grupa O i B

Kako se doznaje iz HZTM-a, posljednjih dana su zalihe krvi značajno pale, pa Udruga poziva građane s tim krvnim grupama da darivanjem krvi pomognu potrebitima i novu godinu započnu dobrim djelom.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Udruga darivatelja krvi poziva građane da doniraju krv u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu (HZTM) u kojemu  smanjene zalihe Rh negativnih krvnih grupa O i B.

Kako se doznaje iz HZTM-a, posljednjih dana su zalihe krvi značajno pale, pa Udruga poziva građane s tim krvnim grupama da darivanjem krvi pomognu potrebitima i  novu godinu započnu dobrim djelom.

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu prikuplja više od 50 posto krvi u Hrvatskoj i opskrbljuje krvlju i krvnim pripravcima preko 30 zdravstvenih ustanova.

Dobrovoljni darivatelji krvi mogu se odazvati na akciju prema rasporedu darivanja krvi koji je objavljen na internetskoj stranici HZTM-a ili se javiti u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, u Petrovoj ulici u Zagrebu.

Za one koji daruju krv početkom tjedna Udruga darivatelja osigurala je ulaznice za žensku i mušku sljemensku utrku,  3. i 5. siječnja, objavila je udruga na svojim internetski stranicama.