Hrvatska

IVAN PERNAR: Napao sam Katoličku crkvu zato jer su uz HDZ, a ne uz osiromašeni narod. Uvijek su na strani tlačitelja

Za one koji ne znaju, a zanima ih, nisam katolik, ispisao sam se iz katoličke crkve jer se ne slažem s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama...

Piše: PolitikaPlus

Ivan Pernar, saborski zastupnik Živog zida, na svom je Facebook profilu objavio da nije katolik i da se ispisao iz Katoličke crkve. 

- Za one koji ne znaju, a zanima ih, nisam katolik, ispisao sam se iz katoličke crkve jer se ne slažem s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama. Npr. ne vjerujem u zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe, ima tu štošta, ovo je najosnovnije. Međutim, bez obzira na vjersko neslaganje, otišao bi (kao politički predstavnik) na proslavu Badnjaka i Božića u katoličku crkvu da nisu slizani s HDZ-om i da su me pozvali - objavio je Pernar u subotu navečer na Facebooku.

Nakon toga, u nedjelju je objavio novi post u kojem navodi:

- Katolička crkva je produžena ruka HDZ-a i sve dok će imati utjecaj nad velikim dijelom našeg naroda HDZ će dobivati izbore. Uzročno - posljedično gledano, kako će zločinačka organizacija nastaviti dobivati izbore, tako će Hrvatski narod nastaviti napuštati našu zemlju, odnosno iseljavati se iz nje. Nas koji ćemo ovdje ostati čeka bitka za goli opstanak i preživljavanje u sve surovijim uvjetima. Naime, budući da HDZ služi stranim silama i interesima zaduživati će i rasprodavati našu zemlju do zadnjeg kamena, a sve u ime velikog hrvatstva i domoljublja. Tada će se ispuniti san onih koji su nas htjeli maknuti s ovih prostora - objavio je Pernar.

I na koncu, objavljuje još jedan post vezan uz Katoličku crkvu.

- Dio ljudi me pitao zašto sam napao Katoličku crkvu, jer kao, moji birači me vole jer sam protiv banaka, EU, NATO-a i Novog svjetskog poretka. Teško mi je to objasniti u jednoj rečenici ali ću se izraziti ovako, katolička crkva kao organizacija u službi je globalne elite, zato se Vatikan zalagao za ulazak Hrvatske u EU, zato se Papa zalaže za Novi svjetski poredak.


Oni su dio 1% elite, zato su i u doba Franje Tahija bili uz robovlasnike, a ne seljake. Zato su sada uz HDZ, a ne uz osiromašeni narod. Uvijek su na strani tlačitelja, nikada potlačenih jer je njihov Bog novac. Oni su dio one ekipe na vrhu piramide moći koja vlada masama na njihovu štetu - stoji u Pernarovoj objavi.'

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan pernar, crkva