Hrvatska

DAVOR BERNARDIĆ: Ova Vlada nema želju ni sa kime razgovarati

Na upit je li premijer Andrej Plenković, umjesto s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, trebao razgovarati s prvim čovjekom Mol-a Zsoltom Hernardiem, Bernardić je odgovorio da ne treba pričati s licem s tjeralice.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju je u Koprivnici ustvrdio da aktualna Vlada nema želju ni sa kime razgovarati, a da o Ini Most i HDZ i dalje imaju različita mišljenja pa je SDP poslao interpelaciju u Sabor.

Na upit je li premijer Andrej Plenković, umjesto s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, trebao razgovarati s prvim čovjekom Mol-a Zsoltom Hernardiem, Bernardić je odgovorio da ne treba pričati s licem s tjeralice.

"Ali, ova Vlada pokazuje da nema želju ni sa kim razgovarati. Ne mogu razgovarati ni sa samima sobom. Imaju različita mišljenja i u Mostu i u HDZ-u vezano uz pitanje Ine. Stoga smo poslali interpelaciju u Sabor. Nudili smo ruku razgovora HDZ-u i Plenkoviću, a kako je nisu prihvatili, od sada ćemo razgovarati u Saboru", poručio je Bernardić.

SDP ide spreman na lokalne izbore

Uoči SDP-ove konvencije Koprivničko-križevačke županije, Bernardić je izjavio i da je potpuno koncentriran na konsolidaciju stranke na državnoj razini, okupljanje ljevice i pripremu za lokalne izbore u svim sredinama.

"Plan restrukturiranja jučer je napravljen i idemo potpuno spremni u lokalne izbore", rekao je Bernardić, a na pitanje kako će financirati lokalne izbore budući da je SDP podosta zadužena stranka, odgovorio je - iz stranačke blagajne.

Rekao je i kako će ovih dana zagrebačka organizacija razgovarati sa svim potencijalnim koalicijskim partnerima.

"Donijet ćemo najbolju odluku u interesu Zagreba, a onda i SDP-a. Otvoreni smo za suradnju s HNS-om i s drugim partnerima... Budite bez brige, u Zagrebu će se dogoditi promijene", kazao je.

U Koprivničko-križevačkoj županiji SDP otvoren za suradnju s HSS-om

Kao strateški projekt koji se mora pokrenuti u Koprivničko-križevačkoj županiji, predsjednik SDP-a je naveo nastavak gradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice i gradnju podravske magistrale.

"To nije obećanje, to Hrvatska jednostavno mora napraviti", tvrdi Bernaradić koji je komentirao i gotovo izglednu suradnju SDP-a s HSS-om.

"Otvoreni smo za suradnju s HSS-om i vjerujem da će te dvije stranke sklopiti koalicijski sporazum na prostoru Koprivničko-križevačke županije. Ta je županija najbolje funkcionirala te je imala najviše stope rasta i najveću perspektivu za svoje ljude, upravo kad su SDP i HSS zajedno obnašali vlast", ustvrdio je Bernardić  te dometnuo kako se stagnacija počela događati u trenutku kad je HSS počeo 'držati ljestve' HDZ-u.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lokalni izbori, OPORBA, VLADA, SDP, DAVOR BERNARDIĆ, koprivnica, Podravina