Kultura

U PRODAJI BOX SET: Arsen Dedić - "Original Album Collection"

Piše: PolitikaPlus

Naša diskografija od danas je obogaćena za jedno uistinu posebno vrijedno izdanje: box set "Original Album Collection" Arsena Dedića, koji donosi šest digitalno remasteriranih čuvenih albuma tog ponajvećeg kantautora u povijesti naše glazbe.

Arsenova genijalnost ovim je izdanjem predstavljena njegovim prvim trima albumima – "Čovjek kao ja" (1970.), "Arsen 2." (1971.) i "Homo volans" (1973.) – te po jednim glasovitim albumom iz sljedećih desetljeća: "Provincija" (1984.), "Ministarstvo straha" (1997., reizdan 2012.) i "Na zlu putu" (2004.). Svi albumi prezentirani su u svom originalnom omotu, prilagođenom formatu CD-a, dok je čitava, vrijedna vizualna građa, kao i svi podaci o izdanjima, prikupljena u knjižici koja prati izdanje.

Veličanstveni autor i interpret, čija iznimna važnost je daleko nadišla glazbu, obilježivši podjednako našu književnost i kulturu uopće, ostavio je je neusporediv umjetnički trag svojim pjesmama, najčešće u šansonijerskoj tradiciji. Popis njegovih skladbi koje bi i najpovršniji poznavatelj glazbe prepoznao kao kultne gotovo da je bez premca u našoj glazbi, a njegova umjetnička produktivnost uistinu ga svrstava uz bok najvećim svjetskim kantautorima.

Na albumima uvrštenima u ovaj box set nalazi značajan dio tog popisa – tu su "Sve što znaš o meni", "Moderato cantabile", "Kuća pored mora", "Tvoje nježne godine", "Djevojka iz moga kraja", "Čistim svoj život", "Amigo" i brojne druge. No, više od puke kolekcije najpoznatijih pjesama, ovo izdanje svjedoči o veličini Arsenovih albuma kao umjetničkih cjelina. Upravo je u tome njegova posebna vrijednost: donoseći ih u integralnom obliku, uz vrhunski zvučni tretman koji zaslužuju (remastering: Goran Martinac), ovo izdanje poštuje i prenosi njihovu izvornu umjetničku namjeru i vrijednost, koja nedvojbeno spada među najveća blaga u našoj glazbi.

Box set "Original Album Collection" Arsena Dedića po cijeni od 99 kuna kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim poveznicama:

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ARSEN DEDIC, ALBUM