Hrvatska

ČESTITKA, DIO PRVI: Kardinal Bozanić čestitao Uskrs pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću

Neka snaga Kristova uskrsnuća preobrazi našu vjeru da ga prepoznamo u Pismima, u Euharistiji i sakramentima, da bi naš kršćanski život bio utemeljen na istini Evanđelja.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić uputio je u povodu svetkovine Uskrsa čestitku pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću, svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima povjerenim njegovoj pastirskoj službi, priopćeno je u petak iz Zagrebačke nadbiskupije.

"U godini u kojoj Zagrebačka nadbiskupija slavi svoju Drugu sinodu s posebnom otvorenošću živimo otajstvo uskrsnuća Isusa Krista, te divne Božje ljubavi kojom smo zaodjenuti sjajem besmrtnosti i preporođeni, da bismo hodili »u novosti života« (Rim 6, 4).

Neka snaga Kristova uskrsnuća preobrazi našu vjeru da ga prepoznamo u Pismima, u Euharistiji i sakramentima, da bi naš kršćanski život bio utemeljen na istini Evanđelja. Ta nam istina govori da je Gospodin živ i da kroči uz nas na našim životnim stazama potičući nas da, usidreni u njegovo uskrsnuće, budemo nositelji nade u našem vremenu", navodi u čestitci kardinal Bozanić te dodaje: "Vaše Visokopreosvećenstvo, u radosnom ozračju, što nam ga svake godine donosi Gospodinovo uskrsnuće, od srca čestitam Uskrs Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu i povjerenim Vam vjernicima. Povezan s Vama zajedništvom iste vjere, srdačno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

josip bozanić, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, KAPTOL, SPC, USKRS