Svijet

EKSPLOZIJA: Dva mrtva i dva ranjena u eksploziji na slovenskom brodu na Atlantiku

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus/Hina

Na brodu Tamar koji je u vlasništvu slovenskog brodara Splošna plovba koji je registriran na Marshallovim otocima u ponedjeljak je došlo do eksplozije i požara, pri čemu su život izgubila dva člana posade, dok su dvojica zadobila teške opekline i prebačena su u bolnicu u SAD-u.

"Potvrđujemo da su umrla dva člana posade, a dva su ozlijeđena", kazao je u utorak direktor Splošne plovbe Egon Bandelj.Do nesreće na brodu koji prevozi ugljen iz američkog Baltimorea prema Azorskim otocima došlo je u Atlantskom oceanu, oko 2000 kilometara od Cape Coda, u ponedjeljak ujutro po lokalnom vremenu. Uzroci ekspolozije i požara  u prednjem tovarnom prostoru 190 metara dugačkog broda, specijaliziranog za prijevoz ugljena, još se utvrđuju, a zbog incidenta i unesrećenih intervenirale su američke spasilačke službe i obalna straža.


Brod ima mješovitu međunarodnu posadu, među njima i tri slovenska državljanina, od kojih nijedan nije smrtno stradao, potvrdila je uprava Splošne plovbe.Strojarnica i vitalni dijelovi broda nisu oštećeni, pa brod čija je konačna destinacija luka u Indiji nastavlja plovidbu, navode u utorak slovenski mediji. Kako prenose,  Tamar je sagrađen je prije 7 godina u Kini i jedan je od najmodernijih teretnih brodova te vrste.
Dužina mu je 190 a širina 32 metra i ima nosivost od  57.000 tona.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

brod, pomorska nesreća, slovenci, mornari