Hrvatska

'ZBOG NEDOLASKA': Odgođena rasprava u slučaju privatne tužbe Ranka Ostojića protiv Velimira Bujanca

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na osječkom Općinskom sudu u utorak je odgođena glavna rasprava povodom privatne tužbe za klevetu koju je bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić podnio protiv novinara i urednika emisije "Bujica" Velimira Bujanca, a sud je odlučio da će trošak odgode ročišta, zbog nepoštivanja suda, snositi okrivljeni Bujanec.

Rasprava je odgođena zbog nedolaska okrivljenog Bujanca i njegovog odvjetnika, dok je privatnog tužitelja Ostojića, koji se također nije pojavio, zastupao njegov odvjetnik Radan Kovač.

Sudac Ivan Sajter izvijestio je kako ga je u ponedjeljak Bujančev odvjetnik Emil Havkić izvijestio da se njegov klijent neće odazvati na današnju raspravu zbog lošeg zdravstvenog stanja, uslijed navodnih poteškoća s visokim tlakom te da mu je pružena i hitna pomoć.

Dodao je kako okrivljenik, do početka glavne rasprave, nije dostavio medicinsku dokumentaciju kojom bi opravdao svoj nedolazak, a s obzirom da postoje saznanja da je u ponedjeljak vodio svoju TV-emisiju "Bujica", sudac Sajter smatra da je okrivljenik onda mogao doći i na ročište te da se očito radi o nepoštivanju suda zbog čega će troškove odgode ročišta snositi Bujanec.

U sudnici su se pojavili vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je trebao svjedočiti o okolnostima stradavanja vukovarskog branitelja Darka Pajičića te sudsko-medicinski vještak Mladen Marcikić koji je, smatra optužba, svojim vještačkim nalazom utvrdio točan uzrok Pajičićeve smrti, a koji će biti ispitani na idućem ročištu 9. svibnja.

Sud je izvijestio kako je svjedok obrane Robet Horvat, prema dostupnim informacijama, u međuvremenu završio u zatvoru, ali sudu još nije poznato temeljem čega je zatvoren i u kojem se zatvoru nalazi.

Ostojić je podnio tužbu zbog niza uvreda i kleveta izrečenih u emisiji "Bujica" emitiranoj 25. studenog 2015. na Osječkoj televiziji. U emisiji se govorilo o stradavanju vukovarskog branitelja Darka Pajičića za čije je stradavanje prozivan Ranko Ostojić, kao tadašnji ministar unutarnjih poslova, a zbog prekomjerne uporabe sile od strane policajaca.

U toj emisiji Bujanec je, uz ostalo, Ostojića nazvao "beskrupuloznim ministrom Ostojom Rankovićem" te u prilogu prenio izjavu Zdravka Tomca "Uzrok zla: Ranko Ostojić i Zoran Milanović, jer njih dva jedini odlučuju bez ikakve političke kontrole".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ranko ostojić, velimir bujanec, tužba