Hrvatska

SPLIT: Uhićen muškarac koji je vrijeđao Novu ljevicu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Splitska policija uhitila je 39-godišnjaka koji je u ponedjeljak prije ponoći u kafiću "Ghetto" u središtu Splita zbog njihovih političkih uvjerenja vrijeđao okupljene na zabavi koju je u povodu Međunarodnog praznika rada organizirala Nova ljevica.

U priopćenju se navodi da se incident dogodio oko 23 sata kada je u ugostiteljski objekt u ulici Dosud ušao 39-godišnjak koji je započeo s vrijeđanjem prisutnih osoba. U pokušaju da ga se udalji iz kluba došlo je do naguravanja nakon čega je muškarac otišao. Policija je rekla da je 39-godišnjak ubrzo zatečen u društvu s još nekoliko osoba.

"Da bi utvrdili činjenice i okolnosti događaja u službenim prostorijama policije su obavljeni razgovori sa sudionicima i svjedocima događaja. Svima je, iako nitko nije imao vidljivih ozljeda, ponuđena liječnička pomoć koju su odbili. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da je 39-godišnjak drsko se ponašajući i vrijeđajući prisutne zbog političkih uvjerenja ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije, kao i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega će biti priveden na Prekršajni sud u Splitu. U odnosu na navedeni događaj kriminalističko istraživanje nastavlja se i dalje", navodi se u priopćenju.

Predsjednik Nove ljevice, Dragan Markovina za Hinu je izjavio da su u objekt ušla trojica muškaraca dok ih je jedan čekao vani. Cijeli verbalni napad je trajao dvije minute tijekom kojih je grupa mladića sudionicima zabave vikala razne pogrdne riječi među kojima i "četnici", "orjunaši", "ubit ćemo vas". Prema njegovim riječima ubrzo su u prostor ušla dvojica policajaca, a zatim ih je došlo još nekoliko.

"Da kojim slučajem s nama na zabavi nije bio Ranko Ostojić, koji je izgurao izgrednike, zaista ne znam kako bi sve to završilo. Ovo je zaista grozno što se događa", kazao je Markovina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nova ljevica, split