Hrvatska

POMOĆ FAKULTETU : Slavonski Brod financira osječki fakultet, da li je to zbog djece gradonačelnika?

Piše: PolitikaPlus

Grad Slavonski Brod, na čijem je čelu Mirko Duspara, prošle je godine odlučio sa 10.000 kuna financirati odlazak studenata Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka na Elektrijadu u Italiji prenosi Jutrnji list..

Troškovi puta

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem se više od 50 godina natječu studenti iz ovog dijela Europe u znanstvenim i sportskim disciplinama, traje pet dana, a ove će se godine od 20. do 25. svibnja održati u Budvi-Bečićima u Crnoj Gori.

U Gradu Slavonskom Brodu pojašnjavaju da su troškove puta platili organizatori natjecanja, a da su oni novac uplatili na račun organizacije.

“To što su sinovi gradonačelnika Duspare bili studenti ovog fakulteta nikako ne predstavlja razlog zbog kojeg je Grad bio sponzor niti je to jedan od razloga zbog kojeg će se Elektrijada sponzorirati i ove godine. Dapače, od strane Fakulteta zamolba za sponzoriranje šalje se brojnim ustanovama, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, tvrtkama... Mnogi studenti su svoja stručna usavršavanja obavljali u nekoj od tih tvrtki, a sasvim je logično da se sufinanciranjem aktivnosti u sklopu studiranja itekako može doprinijeti stvaranju novih znanja, a kasnije i kvalitetnijih radnika, koji su nam za razvoj naše regije prijeko potrebni”, poručuju iz kabineta gradonačelnika Duspare.

Ispravno ulaganje

Na pitanje novinara kako to da baš Grad Slavonski Brod financira osječki fakultet, a to ne radi Grad Osijek, iz gradonačelnikova ureda odgovaraju da je Fakultet jedini u tom dijelu Hrvatske, te da veliki broj studenata dolazi upravo iz Slavonskog Broda cijeli tekst pročitajte ovdje.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

falkutet, slavonski brod, osijek, Elektrijada