Hrvatska

OSIJEK: Vrkić i Šojat zadovoljni rezultatima izlaznih anketa

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ivan Vrkić, aktualni osječki gradonačelnik i kandidat grupe birača kojeg podupiru SDP, HNS, HSS i Aktivni nezavisni umirovljenici, izjavio je u nedjelju kako je zadovoljan rezultatima prvih izlaznih anketa, prema kojima je dobio 38,35 posto glasova, te poručio da preostaje još puno posla, jer je ovo tek dobar uvod u drugi izborni krug.

U izjavi medijima Vrkić se zahvalio građanima na iskazanom povjerenju, jer drži kako su svojim glasovima potvrdili ono što je radio u prethodnom četverogodišnjem mandatu, ali želi biti realan i odraditi preostali dio posla, kako bi stekao potpunu uvjerljivost.

Prema izlaznim anketama, na drugom je mjestu s 18,06 posto glasova kandidatkinja HDZ-a Ivana Šojat koja također ističe zadovoljstvo izlaznim anketama, a misli da će postotak njezinih glasova ipak rasti.

Smatra kako su građani glasovanjem za nju pokazali da žele promjenu u Osijeku, a s obzirom da lokalni izbori nisu ideološki, napominje kako u drugom izbornom krugu računa na glasove svih onih koji nisu glasovali za Vrkića u prvom krugu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IVICA VRKIĆ, ivana šojat, OSIJEK