Hrvatska

ČUVARI NOVCA: Imenovani novi članovi kulturnih vijeća Ministarstva kulture

Članovi Kulturnog vijeća za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti su Hana Breko Kustura, Dalibor Cikojević, Neven Frangeš, Marija Grazio i Tamara Jurkić Sviben.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministarstvo kulture imenovalo je nove članove svojih kulturnih vijeća i povjerenstava, na temelju natječaja raspisanog u travnju nakon što su raspuštena vijeća koja je u tehničkom mandatu imenovao prethodni ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

Kako je objavljeno na stranicama Ministarstva kulture, ministrica kulture Nina Obuljen donijela je Odluke o imenovanju članova za šest kulturnih vijeća - Vijeća za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti, Vijeća za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti, Vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost, Vijeća za vizualne umjetnosti, Vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse i Vijeća za međunarodnu kulturnu suradnju.

Članovi Kulturnog vijeća za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti su Hana Breko Kustura, Dalibor Cikojević, Neven Frangeš, Marija Grazio i Tamara Jurkić Sviben.

Za Kulturno vijeće za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti izabrani su Goran Grgić, Miran Hajoš, Darko Lukić, Perica Martinović i Jasminka Mesarić.

U Kulturnom vijeću za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost su Ivica Matičević, Katica Matković Mikulčić, akademik Krešimir Nemec, Kristian Novak i Lahorka Plejić Poje.

Članovi Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti su Branka Benčić, Tomislav Buntak, Irena Kraševac, Viktor Popović i Valentina Radoš, a Kulturnog vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse Mario Kikaš, Ana Hušman, Veljko Popović Martina Munivrana i Petar Ćurić.

Za Kulturno vijeće za međunarodnu kulturnu suradnju imenovani su Vlasta Gracin, Goranka Horjan, Ante Knešaurek, Petra Ljevak i Željka Turčinović.

Imenovani su i članovi triju povjerenstava - Povjerenstva za dječju knjigu, Povjerenstva za suvremeni ples i pokret te Povjerenstva za rock glazbu i klupske programe.

U Povjerenstvu za dječju knjigu radit će Marijana Hameršak, Ranka Javor, Dubravka Zima, u Povjerenstvu za suvremeni ples i pokret Matija Ferlin, Andreja Jeličić, Ksenija Zec, a u Povjerenstvu za rock glazbu i klupske programe za 2018. godinu Dražen Baljak, Nikša Bratoš i Zoran Stajčić.

Iz Ministarstva kulture navode kako se za članove Vijeća imenuju kulturni djelatnici i umjetnici te drugi stručnjaci koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih uz utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva radi kojih je Vijeće osnovano.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MINISTARSTVO KULTURE, kulturna vijeća, Nina Obuljen Koržinek, VLADA, NOVAC