Tvrtke

ANTE RAMLJAK: Agrokor će u BiH Konzum zamijeniti Mercatorom

Piše: PolitikaPlus

Danas je u prostorijama Vijeća ministara BiH održan drugi po redu sastanak izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka s predstavnicima tijela vlasti BiH.

 

Na sastanku su uz domaćina ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Mirka Šarovića bili prisutni i ministar financija i trezora BiH, Vjekoslav Bevanda, savjetnica Fadila Novalića, premijera Vlade Federacije BiH Aida Soko, ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković, potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, a sa strane Agrokora izvanredni povjerenik Ante Ramljak, direktor Konzuma BiH Tomislav Bagić, predsjednik Uprave Poslovnog sistema Mercator Tomislav  Čizmić te izvršna direktorica marketinga Agrokor koncerna Dubravka Jusić, kao i direktori ostalih Agrokorovih kompanija u BiH i predstavnici drugih tijela vlasti BiH.

 

Po završetku sastanka izvanredni povjerenik Ante Ramljak izjavio je: „Danas smo predstavili pred vijećem ministara BiH novi koncept Agrokorove maloprodaje u Bosni i Hercegovini koji predviđa ponovo uvođenje brenda Mercator na tržište BiH. Radi se o prijedlogu s obzirom na to da odluka o njegovoj realizaciji još nije donesena.

 

Konzum BiH stabilno posluje i uredno podmiruje sve svoje obveze no odlučili smo razmotriti novi koncept poslovanja na tržištu BiH s ciljem što boljeg dugoročnog pozicioniranja Agrokorove maloprodaje i daljnjeg razvoja na regionalnom tržištu.

Prilikom pripreme različitih scenarija i temeljem brojnih analiza u fokusu nam je bilo nekoliko ključnih ciljeva, a to su prvenstveno očuvanje radnih mjesta, nastavak urednog plaćanja obveza prema dobavljačima i državi te jačanje naše maloprodajne mreže.

 

Ako koncept o kojem smo danas razgovarali, koji predviđa ponovo uvođenje brenda Mecator na tržište BiH, bude prihvaćen od strane uprava Konzuma i Mercatora, on će doprinijeti razvoju tržišta maloprodaje kroz poticanje konkurentnosti te će biti u najboljem interesu svih kupaca, zaposlenika, dobavljača, banaka i države.“

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AGROKOR, ANTE RAMLJAK, MERCATOR