Scena

PRAVA SITNICA: Jordanove tenisice prodane za 190.373 dolara

Legendarni košarkaš koristio je Converseove tenisice u utakmici za zlatnu medalju protiv Španjolske na Olimpijadi 1984. u Los Angelesu, navodi ESPN.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Par tenisica Michaela Jordana prodan je u nedjelju na aukciji za 190.373 dolara, čime je postavljen novi rekord za tenisice koje su korištene u nekoj košarkaškoj utakmici.

Legendarni košarkaš koristio je Converseove tenisice u utakmici za zlatnu medalju protiv Španjolske na Olimpijadi 1984. u Los Angelesu, navodi ESPN.

"Rekordna cijena dokazuje da Michael Jordan nema ravnopravnog suparnika na tržištu korištenih košarkaških suvenira", rekao je Dan Imler, potpredsjednik tvrtke SCP Auctions, koja je organizirala prodaju tenisica.

Jordanove tenisice s Olimpijade 1984. godine smatraju se posljednjim parom koji je nosio u igri kao amater i posljednji put da je nosio Converse u službenoj utakmici. Postigao je 20 koševa u pobjedi SAD-a nad Španjolskom 96-65 u dvorani Forum u Inglewoodu, predgrađu Los Angelesa, 10. kolovoza 1984. godine.

Jordana su izabrali na draftu Chicago Bullsi tri tjedna prije nego što je odigrao svoju prvu utakmicu za SAD na Olimpijadi, u rujnu je potpisao ugovor s Bullsima, a u listopadu i s Nikeom.

Prema ESPN-u, prethodni rekord za par tenisica koje su prodane na aukciji iznosio je 104.765 dolara, također za Jordanove tenisice koje je nosio u petoj utakmici NBA finala 1997. godine. U njima je Jordan postigao 38 koševa u pobjedi nad Utah Jazzom unatoč tome što se borio sa simptomima gripe, a prodane su 2013. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

chicago bulls, converse, KOŠARKA, NBA, dražba, tenisice, michael jordan, Los Angeles