Zagreb

ZAGREB: Krug za Trg pozdravio najavu preimenovanja Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske

'Pozdravljamo odluke stranaka i neovisnih lista koje su podržale naše jedanaestogodišnje napore da se promijeni sadašnje ime Trga. Naš početni prijedlog novo-starog imena bio je Kazališni trg, ali ne bezuvjetno, pa nemamo ništa protiv novopredloženog imena Trg Republike Hrvatske.'

FOTO: Robert Balić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Iz Kruga za Trg u utorak su priopćili kako pozdravljaju najavu promjene imena Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske iako je njihov početni prijedlog bio da se taj trg nazove Kazališni trg.   

"Pozdravljamo odluke stranaka i neovisnih lista koje su podržale naše jedanaestogodišnje napore da se promijeni sadašnje ime Trga. Naš početni prijedlog novo-starog imena bio je Kazališni trg, ali ne bezuvjetno, pa nemamo ništa protiv novopredloženog imena Trg Republike Hrvatske", stoji u priopćenju kojega je potpisao predsjednik Kruga za trg Ante Beljo.

Poručio je da će "članovi i simpatizeri Kruga za Trg i dalje činiti sve što je u okviru njihovih demokratskih prava i dužnosti da se zaključci Rezolucije Vijeća Europe od 25. siječnja 2006., Rezolucije Europskog parlamenta od 2. travnja 2009. i Deklaracije Hrvatskoga sabora od 30. lipnja 2006. implementiraju na području cijele Republike Hrvatske i da ne ostanu samo 'mrtvo slovo na papiru' nego da budu provedeni u djelo".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

trg maršala tita, kazališni trg, ZAGREB, GRAD ZAGREB, Krug za Trg