Hrvatska

MANJI KOALICIJSKI PARTNER: Štromar se pismom obratio članovima HNS-a i pozvao ih na jačanje stranke

Potpuno spremni na političku cijenu koju možemo platiti, svjesno smo preuzeli odgovornost za sudjelovanje u Vladi RH i konačno pokrenuli izlazak iz ideoloških rovova te potaknuli stavljanje sadržaja u prvi plan, ističe v. d predsjednik HNS-a i potpredsjednik Vlade.

Piše: PolitikaPlus/Hina

V.d. predsjednika HNS-a obratio se u petak pismom članovima stranke pozvavši ih na "jačanje stranke" ističući da je HNS ulaskom u Vladu pridonio političkoj stabilnosti, a da će u nju "unijeti" vrijednosti i i projekte uz beskompromisno zagovaranje i zastupanje svojih svjetonazora.

"Cilj HNS-a, cilj svih nas je učiniti Hrvatsku boljom, otvorenijom i tolerantnijom zemljom u kojoj su najveća vrijednost ljudi, a ne sjene prošlosti", poručuje Štromar članovima stranke u pismu uz zahvalu na njihovom "trudu i radu, na podršci i konstruktivnim kritikama, na svakoj emociji uloženoj u bolju Hrvatsku kojoj stremimo".

Potpuno spremni na političku cijenu koju možemo platiti, svjesno smo preuzeli odgovornost za sudjelovanje u Vladi RH i konačno pokrenuli izlazak iz ideoloških rovova te potaknuli stavljanje sadržaja u prvi plan, ističe v. d predsjednik HNS-a i potpredsjednik Vlade.

Tim potezom, navodi, pridonijeli smo političkoj stabilnosti, uštedjeli državi puno novca, omogućili pristup fondovima Europske unije i pomogli da nakon dvije godine nerada država konačno profunkcionira.

"Pred nama je sada razdoblje jačanja stranke", naglašava te dodaje da su u povijesti HNS-a mnogi važni i utjecajni političari odlazili iz stranke i birali svoj politički put, ali je stranka svejedno nastavila svoj razvoj i ostala stabilna i parlamentarna svih 27 godina svoga postojanja.

Budućnost HNS-a odredit će isključivo rezultati rada, napominje Štromar ističući da na nacionalnoj razini pripremaju konkretne mjere za depolitizaciju i reformu obrazovanja, kao i mjere za konačno sređivanje stanja u katastru i zemljišnim knjigama. "Kako smo i najavili, HNS će svoje vrijednosti i projekte unijeti u Vladu RH, a svoje svjetonazore i vrijednosti ćemo i dalje beskompromisno zagovarati i zastupati", poručuje.

Navodi i brojke o više od 40 tisuća članova stranke, kao i da se od 7. lipnja iz stranke ispisala 451 osoba, a upisalo se njih 90 te ne očekuje veći odljev članstva u budućem razdoblju. "Naprotiv, očekujemo da će nam se priključiti građani koji su siti podjela, umorni od izlazaka na birališta i ponovne agonije koju su Hrvatskoj više puta nepotrebno priuštili Božo Petrov i ekipa", piše Štromar.

U HNS se na jesen trebaju održati unutarstranački izbori, a v. d. predsjednik tim povodom članove poziva da tijekom ljeta pripremite podružnice za održavanje skupština.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HDZ, predrag štromar, KOALICIJA, VLADA, VLAST, HNS, MOST