Tvrtke

HEP: Na dijelovima opožarenih površina već su započeli radovi na sanaciji izgorjele mreže

Piše: PolitikaPlus/Hina

HEP je u utorak izvijestio da su već započeli radove na sanaciji izgorjele mreže na dijelovima opožarenih područja, ali da će otklanjanje svih kvarova te utvrđivanje stvarnih razmjera štete biti moguće provesti tek nakon potpune sanacije požarišta.

 U HEP kažu da su na dijelovima opožarenih površina na kojima su im vatrogasci dozvolili pristup već započeli radove na sanaciji izgorjele mreže, ali da sve raspoložive ekipe Elektrodalmacije Split još uvijek ne mogu pristupiti opožarenim površinama.

 Utvrđivanje stvarnih razmjera štete te otklanjanje kvarova bit će moguće provesti tek nakon potpune sanacije požarišta i u koordinaciji s Hrvatskim operatorom prijenosnog sustava (HOPS), kažu u HEP-u.

 Ističu kako je zbog izuzetno velike površine zahvaćene požarom, koji je izazvao velika oštećenja elektroenergetske mreže na području grada Splita, HEP-Operator distribucijskog sustava tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana poduzimao niz interventnih mjera kako bi se napajanje električnom energijom odvijalo uz što manje prekide.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

STRUJA, POŽARI, HEP, DALEKOVODI