Kultura

SRIJEM: Tamburaški kirbaj u Vukovaru od 18. do 20. kolovoza

Najavili su to u subotu iz L&L Media Vukovar koji ovu manifestaciju organiziraju u suradnji s Gradom Vukovarom.

Piše: PolitikaPlus

Treću godinu zaredom, tijekom mjeseca kolovoza, Vukovar će biti domaćin Tamburaškog kirbaja na kojem će ove godine, od 18. do 20. kolovoza, nastupiti 88 tamburašica i tamburaša iz 13 tamburaških sastava koji će pratiti i neke od poznatih solista tamburaške glazbe.

Najavili su to u subotu iz L&L Media Vukovar koji ovu manifestaciju organiziraju u suradnji s Gradom Vukovarom.

"Ovogodišnji Tamburaški kirbaj otvara međunarodno natjecanje mladih tamburaških sastava na kojem će snage odmjeriti tamburaški sastavi TIM iz Markuševca, Rouge iz Koljnofa u Mađarskoj, Čokanj iz Našica, Ladan špricer iz Golubinaca u Vojvodini i Zlatno klasje iz Otoka“, najavljuju iz L&L Media Vukovar.

Sastavi će se natjecati za glavnu nagradu od 10 tisuća kuna, kao i za ostale nagrade poput snimanja pjesama u studiju i produkcije, a nagrađen će biti i najbolji tamburaš ili tamburašica natjecanja vrijednom nagradom. O pobjednicima će odlučivati stručni žiri kojega će činiti predstavnici radijskih postaja, glazbene produkcije, izdavačkih kuća, prosvjete, te poznati glazbenici. Osim žirija, nagradu će svojim glasovima dodijeliti i publika koja će sva tri dana manifestacije osim u glazbenom moći uživati i u bogatom gastronomskom programu na sajmu lokalnih OPG-ova.

U revijalnom koncertnom dijelu programa Tamburaškog kirbaja nastupit će Dike, Marija Pavković Snaša, Zlatno klasje, Bećarski inat, Allegro, Cure sa sokaka, Garavi, Strossmayer, Caprio, Ivan Šebalj i Behar. Sudionici Tamburaškog kirbaja imat će priliku obići poznate kulturne znamenitosti grada Vukovara na prigodnom izletu, a zaplovit će i Dunavom na turističkom brodu uz organiziranu zabavu i druženje.

Organizatori navode kako je promicanje tradicijske kulture i tamburaške glazbe, kao i samog grada Vukovara, glavni razlog zašto se ovakva manifestacija organizira već treću godinu. Samo prošle godine ovu trodnevnu manifestaciju pohodilo je 28 tisuća posjetitelja iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema, a bilo je i gostiju iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TAMBURAŠKI KIRBAJ, TAMBURICA, TAMBURAŠI, SLAVONIJA, grad vukovar, SRIJEM