Hrvatska

BEOGRADSKI TISAK: Vožd Vučić do kraja godine u službenom posjetu Zagrebu

Posjet Vučića Zagrebu neizravno je najavljen i tijekom oproštajnog posjeta veleposlanika Hrvatske Gordana Markotića srbijanskoj premijerki Ani Brnabić.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobit će uskoro poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da do kraja godine službeno posjeti Zagreb, objavio je u srijedu beogradski tisak, pozivajući se na neimenovane hrvatske diplomatske izvore.

"Očekuje se da posjet otvori novu fazu u odnosima dviju država, a ubrzo za njim uslijedio bi i susret dvoje premijera - Ane Brnabić i Andreja Plenkovića", navode Večernje novosti u tekstu svog dopisnika iz Zagreba.

"Bilo bi izuzetno dobro kada bi se predsjednici dviju država, ali i premijeri, redovito sastajali, bar jednom godišnje. Sada je trenutak za novi početak odnosa i hrvatski vrh u tom smislu i čeka dolazak Vučića u Zagreb", pišu Večernje novosti navodeći da je izvor "jedan istaknuti hrvatski diplomat".

Očekivanja Zagreba od sastanka Vučića i Grabar-Kitarović su izuzetno velika i posjet se već najavljuje kao prelomni za normalizaciju odnosa i zatvaranja stare knjige nesporazuma, piše ovaj list , uz napoemnu da su dva predsjednička ureda "u stalnom su kontaktu kako bi bili dogovoreni detalji razgovora koji će biti vođeni u Zagrebu".

"Na stolu će se naći sve teme koje opterećuju odnose, od onih iz prošlosti, poput rješavanja sudbine nestalih i povrata kulturnog blaga, do graničnih pitanja i ekonomske suradnje", pišu Večernje novosti.

Posjet Vučića Zagrebu neizravno je najavljen i tijekom oproštajnog posjeta veleposlanika Hrvatske Gordana Markotića srbijanskoj premijerki Ani Brnabić.

U priopćenju iz ureda premijerke Brnabić navodi se kako je veleposlanik Markotić ocijenio da "odnosi dviju države idu uzlaznom putanjom", te da će "unaprijeđenju bilateralnih odnosa pridonijeti i predstojeći posjeti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, kao i posjet hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Srbiji".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DIPLOMACIJA, velikosrbi, srbijansko hrvatski odnosi, HRVATSKA, SRBIJA, Aleksandar Vučić