Hrvatska

DAVOR BERNARDIĆ: Plenković je obmanjivao javnost da struja neće poskupjeti

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ustvrdio je u četvrtak na svojoj Facebook stranici da je premijer Andrej Plenković obmanjivao javnost kada je početkom godine tvrdio da neće doći do povećanja cijene struje budući da je Vlada  na današnjoj sjednici odlučila povećati cijene, istaknuvši da je to novi udar na građane koji nema opravdanja.

"U veljači 2017. Plenković je osobno izjavio da njegova Vlada traži rješenje da ne poveća struju. S naslovnica novina su stizale poruke da Plenković drži sve pod kontrolom i da povećanja struje neće biti. Danas druga priča: na Vladi povećanje struje, Plenković se sinoć sakrio i gurnuo Martinu Dalić da objavi lošu vijest. Sedam mjeseci obmanjivanja da neće dići cijenu struje!", napisao je Bernardić na Facebooku.

Optužio je također HEP jer teret naknade za obnovljive izvore energije prebacuje na građane te je ocijenio da za to nema opravdanja.

"HEP, javna tvrtka, koja se hvali dobrim rezultatima, teret naknade za obnovljive izvore energije prebacuje na građane. Novi udar na standard građana za koji nema opravdanja! I novi dokaz nevjerodostojnosti ove Vlade!", piše Bernardić.

Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o rastu naknade za obnovljive izvore energije (OIE) sa sadašnjih 3,5 lipa po kilovatsatu (kWh) na 10,5 lipa po kWh od početka rujna, što će prosječan račun za električnu energiju poskupjeti za oko 20 kuna mjesečno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANDREJ PLENKOVIĆ, STRUJA, SDP, DAVOR BERNARDIĆ