Scena

MALOLJETNICI: Splićani mlađi od 16 sve češće vani nakon 23 sata

Piše: PolitikaPlus/Hina

Splitska je policija protekla dva vikenda u noćnim izlascima zatekla 39 osoba mlađih od 16 godina, dok je 13 osoba mlađih od 18 godina otkriveno u ilegalnom korištenju droga, u vožnji pod utjecajem alkohola ili bez vozačke dozvole.

Radi se o preventivno-represivnoj akciji u odnosu na rizična i neprihvatljiva ponašanja djece i mladih, te o sprječavanju kaznenih djela i prekršaja na njihovu štetu, ističu u utorak iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

"Aktivnosti su bile usmjerene na mjesta i objekte prepoznate kao rizične u lokalnim sredinama. Cilj provedenih aktivnosti bilo je uočavanje i sankcioniranje svih oblika neprihvatljivog ponašanja, posebno kršenja zabrane prodaje alkohola i duhanskih proizvoda maloljetnicima", rekla je glasnogovornica policije Antonela Lolić.

Tako je, dodaje, tijekom dva vikenda u sedam slučaja utvrđena i sankcionirana prodaja i usluživanje alkoholnih pića maloljetnicima, te u jednom slučaju prodaja duhanskih proizvoda.

Policijski službenici postupali su i po problematici zlouporabe droga, rizičnih ponašanja u prometu, kontrole posjeta kladionicama kao i nadzora noćnih izlazaka maloljetnih osoba nakon 23 sata bez pratnje roditelja ili osobe od povjerenja

U nedozvoljenim noćnim izlascima zatečeno je 39 djece mlađe od 16 godina, dok je jedan maloljetnik zatečen u ilegalnom korištenju droga.

Devet mladih vozača bilo je pod utjecajem alkohola, a troje mladih vozili su auto bez vozačke dozvole.

Iz policije ističu važnost roditelja u nadzoru noćnih izlazaka te pravnih i fizičkih osoba u djelu koji se odnosi na zabranu prodaje alkohola i duhanskih proizvoda maloljetnicima kao i onemogućavanje posjećivanja kladionica, rekla je Lolić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IZLASCI, POLICIJA, MALOLJETNICI, DJECA