Zagreb

KAPTOL: Biskup Šaško primio ajatolaha dr. Khomeinija

Ajatollah Hassan Khomeini boravi u službenom posjetu Islamskoj zajednici u Hrvatskoj.

FOTO: IKA
Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, u ime zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, primio je u utorak u Nadbiskupskom dvoru ajatolaha dr. Hassana Khomeinija, koji se nalazi u trodnevnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj, priopćeno je u srijedu iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

U deveteročlanom izaslanstvu dr. Khomeinija bili su i veleposlanik Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj Mohammad Reza Sadegh te predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj dr. Aziz ef. Hasanović, dodaje se u priopćenju.

Ajatollah Hassan Khomeini boravi u službenom posjetu Islamskoj zajednici u Hrvatskoj.

Prvog dana službenog dijela posjeta, u ponedjeljak, ajatollah je sa suradnicima u pratnji iranskoga veleposlanika Mohammada Reza Sadegha pojestio muftiju  Aziz efendiju Hasanovića. Sastanak je održan u knjižnici Islamskog centra Zagreb.
 
Susret ajatolaha Khomeinija s predstvanicima vjerskih zajednica iz Hrvatske i međureligijski skup održan je u Islamskom centru Zagreb gdje su razmijenjena iskustava u organiziranja vjerskih zajednica i načina njihova pozicioniranja u hrvatskom i iranskom društvu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ISLAMSKI CENTAR, IRAN, islamska zajednica, KATOLIČKA CRKVA, KAPTOL, HASSAN Khomeini, ZAGREB