Svijet

VELIKA BRITANIJA: Britanska vojska pomaže u potrazi za počiniteljima napada u Londonu

Premijerka Theresa May rekla je da 'stupanj kritične prijetnje' znači da možda prijeti još jedan napad nakon što je u petak ujutro eksploziju u vlaku na postaji podzemne željeznice izazvala improvizirana eksplozivna naprava pri čemu je nastao stampedo i ozlijeđeno je ukupno 29 osoba.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Velika Britanija rasporedila je stotine vojnika na strateškim mjestima u subotu da zamijene policiju u potrazi za odgovornima za eksploziju bombe u podzemnoj željeznici pri čemu je ozlijeđeno 29 ljudi a zemlja je na najvišem stupnju pripravnosti.

Premijerka Theresa May rekla je da 'stupanj kritične prijetnje' znači da možda prijeti još jedan napad nakon što je u petak ujutro eksploziju u vlaku na postaji podzemne željeznice izazvala improvizirana eksplozivna naprava pri čemu  je nastao stampedo i ozlijeđeno je ukupno 29 osoba.

Zbog napada na postaji Parsons Green koji je okarakterizirala kao "teroristički", britanska vlada je poduzela rijetku mjeru - raspoređivanje vojske na ulicama.

"Tijekom ovog razdoblja, vojnici će zamijeniti policajce koji će čuvati zaštićena mjesta", rekla je May u televizijskoj izjavi.

"Eksploziju u metrou u Londonu izazvali su pripadnici Islamske države", rekao je Amaq, agencija koja nastupa kao glasnogovornik militantne skupine IS.

Britanske nadležne službe i policija tragaju za osumnjičenima. Prvi čovjek britanskog poruterorističkog odjela Mark Rowley rekao je u petak kasno navečer da istraga dobro napreduje.

"Tragamo za osumnjičenima. Stotine policajaca istražuju brojne tragove, pregledavaju sate snimaka nadzornih kamera i razgovaraju s očevicima", rekao je Rowley.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Britanska vojska, Theresa May, teroristički napad, LONDON, engleska, VELIKA BRITANIJA