Hrvatska

VLAHO OREPIĆ: Povećanje plaća je politika koju sam ja pokrenuo

'Policajac u Dubrovniku i u Istri je na rubu siromaštva i to se mora popraviti da bi mogli provoditi kvalitetnu selekciju i stručni izbor kadrova u MUP-u.0'

Piše: Ivana Vranješ

Bivši ministar unutarnjih poslova i saborski zastupnik  Mosta u  četvrtak je komentirao smjene  policijskih načelnika  koji su obavljali  dužnost u njegovom ministarskom mandatu i mandatu  SDP-ovom ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

„Ne bih to nazvao smjenama , jer se radi  čistom isteku mandata policijskih načelnika, to je posao koji je redovit i koji treba obaviti. Činjenica je da kriteriji izbora nisu jasni  i sto posto nisu usklađeni  s  strukom  i to je ono što me žalosti“, odgovorio je novinarima   Orepić.

Što se tiče vraćanja dijela plaća koje je Orepić  skinuo rukovoditeljima  u policiji s  visokom i višom stručnom  spremom rekao je kako  mu je drago da ministar Davor Božinović nastavlja s njegovom politikom povećanja standarda policijskim službenicima. Smatra da će sadašnji ministar unutarnjih poslova imati očito na raspolaganju  više novaca nego   što je on imao, pa će taj standard više povećati i za veći  broj ljudi.

„Pozdravljam povećanje plaća, to je moja politika koju sam pokrenuo, jer je policajac na dnu društvene ljestvice i ovakav oblik politike treba ići dalje kad je u pitanju policija“, rekao je Orepić. Dodao je kako policija radi u teškim uvjetima.

„Policajac u Dubrovniku i u Istri je na rubu siromaštva i to se  mora popraviti da bi mogli provoditi kvalitetnu selekciju i stručni izbor kadrova u MUP-u“, zaključio je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RANKO OSTOJIĆ, VLAHO OREPIĆ, Davor Božinović, POLICIJA, MUP